Header
Divider Line

LATTIAPÄÄLLYSTE SINUN MAAILMAASI

Jo yli 65 vuoden ajan nora® -kumilattiapäällysteet ovat vastanneet tilojen yksilöllisiin tarpeisiin maailmanlaajuisesti. Ergonominen, ääntä vaimentava, helppo puhdistaa ja askelvarma lattiapäällysteemme vastaa moniin työympäristössä kohtaamiisi päivittäisiin haasteisiin. nora® -lattiapäällysteiden avulla voit luottaa siihen, että tilasi ilme pysyy kauniina vuosikymmenien ajan. Viihtyisämpi, turvallisempi ja hiljaisempi ympäristö jokaisella askeleella. Tämä lattiapäällyste on tehty Sinun maailmaasi varten.

Who is nora?

nora systems on kumilattiapäällysteiden ja -lattiapäällystejärjestelmien markkinajohtaja. Innovaatiovoimalla ja ”made in Germany” -laadulla yritys tukee tuotteineen ja palveluineen arkkitehtejä, suunnittelijoita, rakennuttajia sekä asentajia luomaan terveellisiä ja esteettisiä sisätiloja.

Vuoteen 2007 saakka yritys kuului Weinheimer Freudenberg -konserniin ja tunnettiin nimellä Freudenberg Bausystem KG. Vuosikymmenien kumilattiapäällysteiden ja kenkäkomponenttien kehitys on lyönyt leimansa. Freudenberg-konsernin myytyä yrityksen vuonna 2007 se kuuluu nyt saksalaiseen hankintayhteenliittymään.

Yritys työllistää tällä hetkellä yli 1 100 työntekijää, jotka tuottivat vuonna 2016 yli 221,1 miljoonaa euroa. Weinheimin pääpaikassa työskentelee nykyään noin 850 työntekijää, se on samalla kehitys- ja tuotantopaikka sekä johdon kotipaikka.

Maailmanlaajuisesti nora systems toimii 80 maassa, joista 15 on oma myyntiyhtiö. Sisäinen nora academy varmistaa yhtenäisen yritys- ja tuotetietouden.

 
 
Kestävän kaunis

Kohteen ja toimintojen vaatimukset määrittävät oikean kumilattiapäällysteen valinnan. Klassikot, kuten pyöreä kohokuvioinen 926 kuuluvat jo vuosikymmeniä mm. Frankfurtin lentokentän yleisilmeeseen, mutta erottuvat myös edukseen jäähallien käytävillä ja pukutiloissa kestävyytensä ansiosta. Viehättävä kuosi tai inlay-kuviot korostavat tilaa. Apuna suunnittelussa voi käyttää noran tilasuunnitteluohjelmaa.

Huolellisesti valittu

nora-lattiapäällysteet ovat valmistettu kumista. Siksi ne eivät sisällä PVC-pehmittimiä eikä klooriorgaanisia yhdisteitä, joita PVC-materiaaleissa esiintyy. Lisäksi asetamme käytettävän kumin laadulle useita ekologisia vaatimuksia, jotka vain muutamat toimittajat pystyvät täyttämään. Käytämme ainoastaan parhaita kumilaatuja. Meille on tärkeää, että toimittajamme on sertifioitu kansainvälisten normien ISO 9000 ff ja ISO 14001 mukaan. Raaka-aineiden sisäistä tarkastusta täydennetään vielä riippumattomien instituuttien säännöllisillä tarkastuksilla.

Made in Germany

nora-lattiapäällysteet valmistetaan Saksassa. Käytetyt tuotantoprosessit vastaavat tiukkoja vaatimuksia ja täyttävät maailmanlaajuisesti korkeimmat standardit. Yritys on lisäksi sertifioitu kansainvälisten normien kuten ISO 9001 (laadunhallinta) ja ISO 14001 (ympäristöhallintajärjestelmä) mukaan.

nora-kumilattiapäällysteen perustan muodostavat korkealaatuiset teollisuus- ja luonnonkumilaadut. Lisänä tulevat mineraalit, joita saadaan pääasiassa luonnollisista esiintymistä, sekä ympäristöystävälliset väripigmentit.

Ympäristömerkki & kumppanuudet

Otamme vastuumme ympäristöstä ja yhteiskunnasta erittäin vakavasti. Todisteena tästä, erilaiset riippumattomat laitokset ovat myöntäneet meille sertifikaatteja ja palkintoja.

nora-kumilattiapäällysteet valmistetaan moderneimmissa tuotantolaitoksissa. Tuotantoprosessin aikana pyritään jatkuvasti resurssien minimointiin.

Prosessiemme tavoitteena on kuormittaa ihmisiä ja ympäristöä mahdollisimman vähän. Siksi esimerkiksi tuotantojätteet käytetään uudelleen, pakkausmateriaalit valitaan ympäristö huomioon ottaen ja puretut lattiapäällysteet voidaan uusiokäyttää.

Tavoitteena terveellinen sisäilma

Hyvä sisäilma tarkoittaa hyvää ilmalaatua, optimaalisella tasolla olevaa lämpötilaa, ilman riittävää vaihtuvuutta ja epäpuhtauksien minimointia. Huono sisäilma vähentää viihtyisyyttä, alentaa työtehoa, ja pahimmillaan jopa sairastuttaa vakavasti.

Rakennusmateriaaleista erityisesti lattiamateriaalit ovat suurina pintoina huoneissa keskustelun kohteena mahdollisten päästöjen lähteinä. Rakennus- ja sisustusmateriaaleista, maaleista, tekstiileistä sekä pesuaineista voi syntyä sisäilmaan haitallisia VOC-päästöjä. Erityisesti aluslattian kosteuden on todettu olevan määräävä tekijä päästöjen kasvamiseen. Suurina pitoisuuksina VOC-yhdisteet voivat aiheuttaa terveyshaittoja.

Kulutuskestävä ja turvallinen nora-kumilattiapäällyste on PVC-vapaa, eikä sisällä pehmittimiä (ftalaatit) eikä haitallisia halogeeneja (kloori). Useat erilaiset päällysteillemme myönnetyt sisäilmasertikaatit todentavat nora-päällysteiden täyttävän tiukat ympäristö-, terveys- ja käyttöominaisuuksia koskevat vaatimukset. Kotimainen M1 sertifiointi on yksi niistä ja auttaa osaltaan tunnistamaan tutkitusti turvallisia rakennusmateriaaleja.

Markkinasegmenttimme

Jokainen projekti on erilainen, sillä erilaiset rakennukset määrittävät tuotteidemme malleihin ja teknisiin ominaisuuksiin kohdistuvat vaatimukset. Kuten myös asiakkaidemme innovatiiviset ideat.

Kaksi tuoteryhmää – rajattomat mahdollisuudet

Oikealla lattiapäällysteellä tilan yhdistäminen sen toimintoihin on mahdollista. Molempien nora-tuotelinjojen yli 300 väri-, malli- ja pintavaihtoehtoa avaavat runsaan suunnittelumahdollisuuksien kirjon moderneihin ja terveyttä ylläpitäviin sisätiloihin. Runsas, lattiapäällysteille tarkoitettu lisävarusteohjelma täydentää nora-valikoiman. nora-kumilattiapäällysteissä ei käytetä PVC:tä, pehmittimiä (ftalaatteja), halogeeneja (esim. klooria) eikä orgaanisia klooriyhdisteitä.

norament®-laatat

Klassinen kumilattiapäällyste on vakuuttava kestävän laadun ja erinomaisen toiminnallisuuden yhdistelmä. Korkealla paineella puristetuissa laatoissa on erittäin tiivis, suljettu pinta. Tästä johtuen ne kestävät äärimmäisen hyvin kulutusta ja tekevät puhdistuksesta nopeaa ja helppoa.

noraplan®-vuodat

noraplan®-lattiapäällysteet ovat saatavissa rullina ja laattoina monissa malleissa ja väreissä tarjoten lähes rajattomat suunnittelumahdollisuudet. Tuotevalikoima koostuu kahdeksasta eri mallista.

Porraspäällysteet

Porraskäytävien yksilöllliset vaatimukset täytetään parhaiten kattavilla järjestelmäohjelmillamme, räätälöidystä norament®-porraspäällysteestä, jossa on intergroitu valmiiksi muotoiltu askelkulmalista, nousuosa ja askeltaso, yksilöllisiin portaiden kulmien, askelkulmalistojen ja integroitujen turvaraitojen yhdistelmiin. Järjestelmävalikoimamme täydentävät värisovitetut jalkalistaratkaisut, saumausmassat, hitsauslangat ja asennusmateriaalit.

Erityislattiapäällysteet

Olemme kehittäneet erityislattiapäällysteitä alueille, jotka ovat erityisten teknisten standardien ja vaatimusten alaisia. Näitä ovat mm. akustiset päällysteet, joiden iskujen äänenvaimennuksen parannusindeksi on 20 dB, ja joilla on sähköstaattisesti vaimentavia tai johtavia ominaisuuksia, tai erikoisratkaisut jäähalleihin, golftiloihin ja paljon muuta. Tutustu mallien ja vaihtoehtojen valikoimaan seuraavilla sivuilla.

nora® nTx

Tehdasasennetun tehokkaan liiman ansiosta nora® nTx on yhtä yksinkertainen kuin se on nerokaskin. Lattiapäällyste voidaan asentaa muutamalla yksinkertaisella vaiheella siististi ja turvallisesti ja sitä voidaan käyttää välittömästi. Se voidaan asentaa kaikille tavallisille betoni- tai sementtipinnoille sekä suoraan olemassa olevan lattiapäällysteen päälle. Edes korkeat kosteusjäämät päällysteessä eivät ole ongelma nora® nTx:lle.

Kuljetus

Riippumatta siitä, kuljetaanko bussilla, junalla tai laivalla tai työskennelläänkö porauslautalla usean kuukauden ajan – nora-lattiapäällysteet pitävät sinut turvallisesti pystyssä joka päivä. Matkustajien turvallisuus ja hyvinvointi on meille erittäin tärkeää. Huolellisesti valitut rakennusmateriaalit ovat tärkeä osa tätä tavoitetta. Yhdessä kokeneiden suunnittelijoiden ja käyttäjien kanssa suunnittelemme kestäviä, korkean suorituskyvyn lattiapäällysteitä, joiden muotoilu ja tiukat tekniset ominaisuudet tekevät niistä ensimmäisen vaihtoehdon alueille, joilla käyttö on erittäin intensiivistä.

Lattiapäällysteiden lisävarusteet

Kumista valmistettu, nora®-lattiapäällysteille sovitettu lisävarustevalikoima vakuuttaviin visuaalisiin ja toiminnallisiin ratkaisuihin. Materiaalit ovat iskunkestäviä, ne eivät sisällä pehmennysaineita ja säilyttävät toimintavarmuutensa pitkään.

Inlayt

Luo ainutlaatuisia muotoilumaailmoja – haluamiesi inlay-vaihtoehtojen avulla nora-kumilattiapäällysteet antavat sinulle mahdollisuuden luoda ainutlaatuisia muotoilumaailmoja – mielesi mukaan inlay-vaihtoehtojen avulla, jotka pohjaavat kuvioihimme tai yhdistelmiimme. nora-kumilattiapäällysteiden trendikkäiden värien ja mallien laaja valikoima mahdollistaa monenlaisen käytön. Lattiapäällysteet ovat tärkeä osa älykästä tilasuunnittelua. Ne tuovat tilaan persoonallisuutta ja täyttävät sen elämällä.

Kohokohdat ja lehdistö

Oikea lattia parantaa sisäilmaa

Vietämme valtaosan ajastamme sisätiloissa, missä valitettavan usein
huono ilmanlaatu aiheuttaa terveyshaittoja. Aina sisäilmaongelmat eivät
johdu kosteusvauriosta, vaan rakennus- ja sisustusmateriaaleilla on suuri
vaikutus. Oikeilla materiaalivalinnoilla parannat sisäilman laatua.
 

Lataa whitepaper

Kohokohdat & Paina |  Näytä kaikki

A bestseller gets a modern makeover 

01. helmikuuta 2018
| Tuotteet

nora systems’ rubber covering norament grano was launched on the market just about 30 years ago. With its characteristic granular pattern, it has been a mainstay of the norament series ever since. But even classic floorings get a bit outdated over time, and so over the years small changes have been made to the range...

 
Tapahtumat |  Näytä kaikki

Maintenance 2018

21. - 22. maaliskuuta 2018 | Antwerp Expo, Antwerp
Vaihda reilusti

Maintenance trade show, a boost for the maintenance industry. Maintenance 2018 is the largest event related to production-focused maintenance. Visit us in Hal 3 – Booth C3024

For more info, see www.easyfairs.com/nl/maintenance-2018/maintenance-2018/

 
Projektin viitteet |  Näytä kaikki

After a scientific evaluation, Biotest AG chose nora flooring systems 

After an evaluation procedure was carried out by the Karlsruhe Institute of Technology (KIT), the firm settled on rubber flooring from nora systems.

 

nora-lattian asennus ja hoito

nora-lattiapäällysteiden asennusohjeet ja asennukseen tarvittavat työkalut näet täältä. Arkkitehdeille ja suunnittelijoille on ladattavissa esim. työohjeita. Kaikille käyttäjille on saatavilla tietoa mm. siitä, milloin saumojen hitsaaminen on tarpeellista ja milloin ei.

Latauskeskus

Yrityksen esitteet
Ympäristö esitteet
Tuotteet
Markkina-segmentit
Esite nora system blue
Esite nora pads
Sertifikaatit
NCS-koodaukset
Tekniset tiedot tuotteet
Tekniset tiedot asennusmateriaalit
Asennusohjeet
Puhdistusohjeet
IMG_arago_ECO_CERT

Paikallinen yhteyshenkilösi

 

Finland | Tampere

nora flooring systems Oy

Pinninkatu 53 C
33100 Tampere, Finland

(+358) 3 / 271 0600
(+358) 3 / 271 0650

 

kaikki yhteystiedot maailmanlaajuisella sivustolla >

 

Tämä saattaa kiinnostaa sinua