Jakaja

Markkinasegmentti

Myymäläsuunnittelu: Lattiapäällysteet kauppoihin ja myymälöihin

Kumi ja sen erinomaiset ominaisuudet ovat hyvä perusta brändin luomiselle

Tuotteiden esillepano, brändin luominen ja elämysten tuottaminen ovat vähittäiskaupan ydintoimintoja. Lattiapäällyste on tunnelmallisen ympäristön luomisessa merkittävä arkkitehtoninen ja sisustuksellinen elementti. Lattiapintojen avulla eri myyntialueet on helpompi järjestää ja erottaa toisistaan erilaisin teemoin. Mittatilaustyönä suunniteltujen tilakohtaisten inlay-kuvioiden avulla asiakkaille voidaan luoda opasteita ja heitä voidaan ohjata eri alueille. nora® nTx:n kaltaisten innovatiivisten pika-asennusjärjestelmien avulla myymäläsuunnittelu ja uusien konseptien käyttöönotto sujuu nopeasti ja edullisesti.

Kumin moninaiset edut kannattaa hyödyntää. nora®-kumilattiapäällysteet vaimentavat askelääntä ja ovat ergonomisesti mukavia niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin nivelille ja selälle.

nora lattiapäällysteet ovat PVC-vapaita, pehmitinvapaita ja eivät sisällä halogeeneja. Kumilattiapäällysteemme ovat saaneet esimerkiksi Blue Angel -sertifikaatin ja lukuisia muita kansainvälisiä ympäristömerkkejä. Lattiapäällysteet edesauttavat ylläpitämään hyvää sisäilman laatua. Erityispinnoitteita ei tarvita ja puhdistaminen on helppoa. Elinkaarikustannukset ovat pienet, sillä päällysteet ovat erittäin kestäviä.

L&T Sport, Osnabrück, Saksa

Arkkitehti: Prof. Moths Architekten, Hampuri, Saksa ǀ Tuote: noraplan unita nTx

L&T Sport -liikkeen eri urheilulajeille suunnatut alueet on suunniteltu selkeän tyylikkäiksi. ”Yhtenäinen ja hillitty noraplan® unita sopii erinomaisesti myymäläkonseptiin”, kertoo Prof. Moths Architekten -toimistossa projektipäällikkönä työskentelevä sisustussuunnittelija Andrea Taubken. Lattiapäällysteiden värit on tehty mittatilaustyönä L&T:n tarpeisiin. Sisustussuunnittelijan mukaan nora®-lattiapäällysteiden saumaton asentaminen on todellinen etu: ”Se tekee lattiapinnasta yhtenäisen ja hillityn." Emme halunneet käyttää eri lattiamateriaalia käytävillä, jotta osastot sulautuisivat saumattomasti toisiinsa ilman visuaalisia haittoja.

Kodinelektroniikan erikoisliike, Saarbrücken, Saksa

Elektronik Fachmarkt Konzept mit nora Bodenbelägen

Arkkitehti: BTB Lauer GmbH & Co. KG, Losheim am See ǀ Tuote: norament arago

”Halusimme korkeatasoisen lattian, jotta voisimme esitellä tärkeimpiä tuotteitamme, kuten kalliimpia televisioitamme, matkapuhelimiamme, tablettilaitteitamme ja automaattisia kahvikoneitamme niille oikeutta tekevässä ympäristössä”, kertoo Elektro Meyerin toimitusjohtaja Oliver Mayer. Valitsimme yksimielisesti norament arago -lattian monista eri syistä: noran viehättäviä lattialaattoja on saatavilla kahdessatoista tyylikkäässä harmaasävyssä, ja aito kumi tekee niistä erityisen luonnollisia:

Longchamp, New York City, Yhdysvallat

Longchamp, New York, Yhdysvallat

Arkkitehti: Heatherwick Studio, Lontoo, Iso-Britannia | Tuote: noraplan uni

La Maison Unique on Longchampin merkkiliike New Yorkin SoHossa. noraplan uni -materiaalilla päällystetty 55 tonnia painava teräsportaikko tekee liiketiloista ainutlaatuiset. Portaikko on rakennuksen keskipiste ja tuo mieleen valtavat oranssit nauhat. Erikoista siinä on myös se, että se näyttää kelluvan. ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa, eikä varmasti kukaan muukaan”, toteaa Longchampin liikkeen nora-lattioiden asennustöistä vastanneen Pyramid Floor Covering, Inc:n projektipäällikkö Bob Bond. Longchampin myymälöistä Yhdysvalloissa vastaava toimitusjohtaja Olivier Cassegrain kertoo, että noraplan uni valittiin sekä värinsä että saatavilla olevien pituuksien vuoksi. Lattiapinta muistuttaa nahkaa ja tuo mieleen Longchampin laukut.

Swarovskin kristalliliike, Innsbruck, Itävalta

Swarovskin kristalliliike, Innsbruck, Itävalta

Arkkitehti: Schlögl & Süß Architekten, Innsbruck, Itävalta ǀ Tuote: noraplan uni

Itävallan Innsbruckin vanhassakaupungissa sijaitseva Swarovski Crystal Worlds -liike on ollut jo vuosikausia kimalteleva nähtävyys. Tämän satoja vuosia vanhan, osittain goottilaista perua olevan rakennuksen sisätiloissa vallitsee valoisa, nykyaikainen tunnelma, jossa historia sulautuu avantgardistiseen tyyliin ja yhdistää Swarovskin tuotteet moderniin muotoiluun ja nykytaiteeseen. Peilien peittämä seinä, lasiportaat ja tunnettu vesiputousta esittävä kristallikruunu ovat vain joitakin rakennuksen huomiotaherättävistä ominaisuuksista. Vaaleanharmaa noraplan uni -lattiapäällyste sulautuu saumattomasti rakennuksen arkkitehtuuriin ja tekee siitä vielä entistäkin viehättävämmän. Myymälä on kaikin tavoin kaunis ja ajaton.

Run2-kauppaketjun liikkeet, Saksa

Urheiluliikkeiden myymäläsuunnittelua nora-lattiapäällysteillä

Arkkitehti: BG2 Architekten, Düsseldorf, Saksa ǀ Tuote: noraplan uni

Runners Point on jo vuodesta 1984 alkaen keskittynyt juoksuun lajina. Juoksussahan on kyse raittiista ilmasta, terveydestä ja mielenrauhasta. Run2Running-konseptimyymälöiden lattia ja siinä käytetty vaaleanharmaa noraplan uni -lattiapäällyste tuovat mieleen luonnossa juoksemisen. Inlay-ratkaisut korostavat tilojen eri osia visuaalisesti. Esimerkiksi sovitustuolit on aseteltu vihreiden, niittyä muistuttavien saarekkeiden päälle, ja ne suorastaan kutsuvat sovittamaan jalkineita. Jos asiakkaat haluavat ennen ostamista testata lenkkitossuja, he voivat käyttää myymälässä olevia juoksumattoja, jotka on asennettu tummanharmaiden kumilattioiden päälle myymälän eri alueiden erottelemiseksi.

Kaupat ja myymälät – suunnittelu

Mittatilaustyönä tehdyt tuotteet ovat varma valinta

Tuotteiden esillepano, brändin elävöittäminen ja elämysten tuottaminen ovat vähittäiskaupan ydintoimintoja. Tunnelmallisen ympäristön luomisessa lattiapäällyste on merkittävä arkkitehtoninen ja sisustuksellinen elementti. noran laajaan valikoimaan lukeutuu 14 erilaista mallia ja yli 300 perusväriä. Valikoimaa täydentävät lisätarvikkeet, kuten askelmanreunalistat, jalkalistat, asennusmateriaalit, joiden avulla myymälä on helppo suunnitella yksilöllisesti. Tuotteelle on mahdollista saada oma värisävy. Suunnittelemme ja toimitamme tuotteita yritysten omissa väreissä erillisestä pyynnöstä.

 
Kaupat ja myymälät – opasteet

Opastavat lattiapäällysteet

Lattiapintojen avulla selkeästi toisistaan erotetut alueet tai tuoteryhmät ja selkeät opasteet luovat tunnelmaa ja vaikuttavat myönteisesti asiakaskokemukseen. Toisinaan myymälöissä tarvitaan myös väliaikaisia alennustuotealueita. Jospa ne luotaisiin lattiapäällysteiden avulla? noran inlay-palvelu auttaa tässä. Toimitamme tilakohtaisia lattiaopasteita ja opastejärjestelmiä, jotka integroidaan lattiapintaan täysin saumattomasti. Lattiaan voidaan upottaa myös yrityksen logo – tarkan ultraäänileikkaustekniikan avulla.

 
Kaupat ja myymälät

Odotusajat ja pienemmät kustannukset

Nykypäivänä kenelläkään ei ole varaa odotella pitkää aikaa remontti- ja kunnostustöiden yhteydessä – varsinkaan myymälöissä, joissa lattiapäällysteiden asentamiseen on tavallisesti aikaa vain joitakin tunteja. Tästä syystä olemme kehittäneet innovatiivisen nora nTx -pika-asennusjärjestelmän, jossa lattiapäällysteisiin lisätään tarrapohja jo tehtaalla. Pitkät odotusajat ja niihin liittyvät kustannukset ovat nyt historiaa, sillä ntx-lattiapäällysteet ovat käyttövalmiita välittömästi asennuksen jälkeen.

 
Kaupat ja myymälät

Erinomainen sisäilmanlaatu – pienet elinkaarikustannukset

nora lattiapäällysteet ovat PVC-vapaita, eivät sisällä pehmentimiä tai halogeeneja. Kumilattiapäällysteemme ovat saaneet esimerkiksi Blue Angel -sertifikaatin ja lukuisia muita kansainvälisiä ympäristömerkkejä . Nora lattiapäällysteet edesauttavat hyvää isäilmanlaatua. Pinnoittamista tai suojakäsittleyä ei tarvita ja siivous on helppoa. Elinkaarikustannukset ovat alhaisia ja päällysteet ovat erittäin kestäviä.  

 
Yhteystiedot nora
Pysy ajan tasalla
nora on LinkedIn
Uutisiin