nora / Interface offer carbon neutral floors

Al onze vloerbedekkingen

CO neutraal*

Lees meer
nora by Interface

Interface + nora systems

Together we will do more

Lees meer
norament 975 LL removable rubber floor covering

Nieuw: norament 975 LL – een losleg tegel die snel kan worden geïnstalleerd

Speciaal ontworpen voor montage op verhoogde- en computervloeren,
bestaande oude vloeren, voor de renovatie van vloeren en voor tijdelijke installatie.

Lees meer

Nieuw: noraplan unita

Wanneer zacht rubber en massief graniet zich verenigen, wordt er iets verbazingwekkends gemaakt...

Lees meer

nora 4you

Met nora4you kunt u uw ruimtes precies inrichten zoals u dat wilt.

Lees meer

Interior Design Studio

Transformeer verschillende ruimtes en ervaar zelf de impact van nora

Maak, vergelijk en deel uw ideeën

nora systems – Experts voor hoge kwaliteit rubber vloerbedekkingen

Uw gevoel van veiligheid staat centraal bij alles wat wij doen. Door te kiezen voor nora kunt u erop vertrouwen dat u alles goed heeft gedaan. Uw vloerkeuze heeft veel te maken met hoe u zich voelt en beweegt in uw ruimtes. De rubber vloeren van nora zien er niet alleen goed uit, maar ze bieden ook functioneel perfecte voordelen. Het efficiënte algemene onderhoud, de emissiearme materialen, het oppervlak zonder voegen of coatings; van een nora vloer heeft u elke dag opnieuw plezier. U kunt erop vertrouwen dat u met nora een uitstekende keuze hebt gemaakt voor toekomstige generaties.

Wie is nora?

Sinds 1950 ontwikkelt, produceert en verkoopt nora systems GmbH slijtvaste en duurzame rubber vloeren, Made in Germany. We zijn gedreven door het idee om buitengewone en individuele vloeroplossingen te creëren die voldoen aan de hoogste eisen. In rubber hebben we het ideale materiaal gevonden dat aan deze eis voldoet en we zijn met recht trots op onze expertise in het perfectioneren van dit product. Nora vloerbedekkingen zijn vlamvertragend volgens EN 13 501 en bevatten geen chloor, hoge duurzaamheidslipweerstand en vormstabiliteit zijn slechts enkele van de trefwoorden die de uitstekende eigenschappen van nora rubber vloerbedekkingen beschrijven. Bovendien zijn nora vloerbedekkingen vrij van PVC en bevatten geen ftalaten / weekmakers. De vloer hoeft niet gecoat te worden en kan zonder voegen worden geïnstalleerd (uitgezonderd sommige speciale gebieden vanwege restricties). Onze klanten in de meest uiteenlopende marktsegmenten zijn vol waardering van al deze eigenschappen.

Een ander belangrijk punt is de economische waarde, omdat de rubber vloerbedekkingen van nora gedurende hun levensduur per definitie voordelig zijn, dankzij de lage kosten in onderhoud. Ons professionele verkoopteam helpt altijd om de juiste rubber vloer voor het betreffende toepassingsgebied te selecteren en beantwoordt alle product specifieke vragen. Het is onze taak om toegevoegde waarde te leveren, zoals hoogwaardige kwaliteit van de service, projectplanning of technische ondersteuning, zodat u er op elk moment van overtuigd bent dat u de juiste beslissing heeft genomen door te kiezen voor een vloerbedekking van nora.

 
why nora
 
Made in Germany

Het keurmerk 'Made in Germany' is een kwalitatief hoogwaardige kwaliteitsbelofte die over de hele wereld wordt gewaardeerd. nora ontwikkelt en produceert exclusief in Duitsland en is opgenomen in de 'Encyclopedie van Duitse marktleiders'. 

Waar u zich ook op aarde bevindt; u kunt overal profiteren van de voordelen van nora rubber. Wij exporteren al tientallen jaren met succes vanuit Duitsland naar onze internationale klanten. In de gezondheidszorg, transport, industrie of in openbare gebouwen; de uitzonderlijke duurzame functionaliteit van de rubber vloeren van nora is ontwikkeld voor de lange termijn. U mag erop rekenen dat uw nora vloer tientallen jaren zal doen wat u ervan mag verwachten en er met het juiste onderhoud goed zal blijven uitzien.

Duurzaam vloermateriaal voor onze toekomst

Bij nora flooring systems voldoen de productiemethodes en grondstoffen aan hoge ecologische normen, de producten van nora zijn internationaal gecertificeerd en worden regelmatig door onafhankelijke instituten gecontroleerd. Op het gebied van milieu en duurzaamheid is nora flooring systems een van de toonaangevende bedrijven in de bedrijfstak en een van de initiatiefnemers van het Duitse Gesellschaft fur Nachhaltiges Bauen (DGNB) en lid van de Amerikaanse Green Building Council (USGBC). nora was de eerste fabrikant van veerkrachtige vloerbedekking die milieuproductdeclaraties (EPD) publiceerde en bovendien een van de eerste die werd gecertificeerd conform de ISO 14001-norm voor ons milieubeheersystemen.

Hier vindt u een overzicht van de meest significante onderscheidingen en samenwerkingsverbanden.

Kwaliteit van de service

Wij streven ernaar een uitstekend betrouwbare vloerfabrikant te zijn - dat is onze doelstelling en onze belofte naar u. Vanaf de voorbereidings- en planningsfase van uw project tot het opvolgen van service nadat de vloer is gelegd; u kunt gedurende het hele proces en de levensduur van uw vloer op ons rekenen.

Dit omvat zaken als extra ondersteuning bij aanbestedingen, technische ondersteuning op locatie, individuele adviezen en zoals al genoemd, service trainingen over reiniging en onderhoud door onze experts in het land. Ons team staat voor u klaar om voor, tijdens en na afloop van uw project te helpen.

 
 

Marktsegmenten

Elk project is echter verschillend, waardoor de eisen die aan het ontwerp en de technische kwaliteiten van onze producten moeten worden gesteld, worden bepaald door de verschillende bouwmethodes. Maar ook door de innovatieve ideeën van onze klanten.

Vloeroplossingen

Rubber heeft het unieke vermogen duurzaam bestand te zijn tegen intensief gebruik zonder in te leveren op kwaliteit.nora vloerbedekkingen zijn slipbestendig tot R11 en vlamvertragend zoals gedefineerd in EN 13 501, vertonen uitstekende ergonomische eigenschappen en contactgeluiddempend. Bovendien zijn ze vrij van ftalaten weekmakers en hebben ze geen coating nodig. Met meer dan 300 variaties in kleur, dessin en oppervlak in het standaardassortiment, bieden de norament- en noraplan-productlijnen een enorm spectrum en een schat aan inspiratie voor creatief ontwerp in moderne architectuur.

norament tegels

De klassieker onder de rubber vloerbedekkingen overtuigt door zijn duurzame kwaliteit en een uitstekende functionaliteit. De onder hoge druk geperste tegels hebben een zeer dicht, gesloten  oppervlak. Hierdoor zijn ze uitzonderlijk slijtvast en laten ze zich bijzonder snel en eenvoudig reinigen.

noraplan banen

noraplan vloerbedekkingen zijn verkrijgbaar in banen of als tegels en bieden ruimte aan bijna onbegrensde ontwerpmogelijkheden dankzij de vele dessins en kleuren. Het productgamma bestaat uit acht verschillende dessins.

Trapoplossingen

Individuele oplossingen voor trappenhuizen kunt u het best realiseren met ons omvangrijke e systeemprogramma, van de op maat gemaakte norament trapvorm met  voorgevormde trapneus, loopvlak en stootbord uit één stuk, tot individuele combinatiemogelijkheden, traphoeken, trapneuzen en geïntegreerde veiligheidsstroken.

Ons systeemaanbod wordt gecompleteerd door op de kleur van de vloerbedekking afgestemde plinten, voegpasta’s, lasdraad en legmaterialen.

Speciale vloerbedekkingen

Voor ruimtes die moeten voldoen aan speciale technische normen en eisen, hebben wij onze speciale vloerbedekkingen ontwikkeld.  Zo zijn er bijvoorbeeld akoestische vloerbedekkingen met een contactgeluidverbetering tot 20 dB, begrensd elektrisch geleidende en elektrisch geleidnende eigenschappen, en speciale oplossingen voor ijsstadions, golfbanen en nog veel meer. Maak kennis met de reeks dessins en varianten op de volgende pagina's

nora nTx 

nora nTx is een nieuwe en unieke technologie voor het leggen van nora rubber vloerbedekkingen door de professionele installateur. Even eenvoudig als geniaal – nora nTx brengt de kleefkracht zelf mee uit de fabriek. In enkele stappen is de vloer netjes en betrouwbaar gelegd en direct bruikbaar. Zowel op de gebruikelijke ondergrond van beton en cement als op reeds aanwezige andere vloerbedekkingen. Zelfs een verhoogde restvochtwaarde in de vloer is geen probleem voor nora nTx.

Transportoplossingen

Of u nu met de bus, de trein of per schip reist of meerdere maanden op een boorplatform werkt; met de vloerbedekkingen van nora staat u elke dag stevig. De veiligheid en het welzijn van een passagier is erg belangrijk voor ons. Zorgvuldig geselecteerde bouwmaterialen leveren een belangrijke bijdrage aan dit doel. In samenwerking met ervaren architecten en gebruikers ontwikkelen we duurzame, hoogwaardige vloerbedekkingen die door hun ontwerp en strenge technische eigenschappen een eerste keuze zijn  voor intensief gebruikte gebieden.

Vloerbedekking accessoires

Op nora vloerbedekkingen afgestemde rubbertoebehoren voor optisch en functioneel overtuigende oplossingen. De materialen zijn slag en stootvast, bevatten geen ftalaten weekmakers en zijn duurzaam functioneel.

Inlays

nora rubber vloerbedekkingen geven u de mogelijkheid om buitengewone designwerelden te creëren - met inlays op basis van onze patronen of composities zoals u wilt. Het brede spectrum van trendy kleuren en dessins van nora rubber vloerbedekkingen maakt verschillende toepassingen mogelijk.

Highlights en nieuws

 

noraplan® unita

Opposites that attract

noraplan unita combines rubber and granite in a new colour palette

Purist-minimalist and at the same time invitingly homely. Contradictions in interior design? Not for nora systems. The  noraplan unita rubber floor covering achieves precisely this balancing act. Featuring a unique combination of the natural materials rubber and granite, the floor highlights the contemporary industrial look and at the same time lends rooms a harmonious and distinctive atmosphere. The noraplan unita collection has recently been completely revised and is now offered in a new, extended palette of 20 colours of noraplan unita

 
Hoogtepunten en druk op |  Toon alles

Outstanding floors for demanding areas 

30. september 2020
Duitsland | Producten

nora systems extends its product portfolio with a new special flooring: noracare is the name of a newly developed special flooring which is available in two modern designs: noracare uneo and noracare seneo. Both designs convince with advanced surface properties and are specifically designed for the use in both sensitive and demanding areas.

 
Projectreferenties |  Toon alles

Hogeschool Rotterdam Business School 

Nederland (Rotterdam)

Future-oriented education in a sustainable building: The new educational building of the Hogeschool Rotterdam Business School meets the requirements of the BREEAM-NL Excellent certificate and offers visiors a spectacular sight...

 
Evenementen |  Toon alles

FTM Totall OK 

23. november 2020 08:30 - 18:00 Uur | Supernova Jaarbeurs Utrecht
Nederland | Conferenties

Congres en beurs gericht op operatiekamers / Congress and exhibition focused on operating theatres.

Bezoek ons op stand 10 / Visit us at booth 10.

https://www.totaalok.nl

 

Verwerking en onderhoud voor nora vloerbedekking

Gegarandeerde gemoedsrust dat uw rubber vloerbedekking er in de komende decennia goed uit blijft zien en blijft doen wat deze moet doen. 

Downloads

Bedrijfsbrochures
Milieu brochures
Product Brochures
Marktsegment brochures
Certificaten
NCS-codering
Technische gegevens - overzicht
Technische gegevens van installatie materialen
Verwerkingsinstructie
Onderhoudsadvies
Prestatieverklaring
Regionale Referenties
Bouwwerkinformatiemodel (BIM)

Uw lokale contactpersoon

nora
 

Nederland | Scherpenzeel

nora flooring systems BV

Industrielaan 15
3925 BD Scherpenzeel

Tel.: (+31) 416 / 286140
Fax: (+31) 416 / 286149

Alle contacten op onze wereldwijde site 

 

Het volgende zou u kunnen interesseren

Contacteer ons
Blijf op de hoogte
Vind nora op Linkedin
Naar het nieuws