innovatieve oplossingen voor rubbervloeren voor gezondheidszorg, onderwijs, industrie en meer
Divider Line

Veilig onder uw voeten met nora vloeren

Uw gevoel van veiligheid staat centraal bij alles wat wij doen. Door te kiezen voor nora kunt u erop vertrouwen dat u alles goed heeft gedaan. Uw vloerkeuze heeft veel te maken met hoe u zich voelt en beweegt in uw ruimtes. De rubber vloeren van nora zien er niet alleen goed uit, maar zijn ook functioneel perfect. Het efficiënte algemene onderhoud, de emissiearme materialen, het oppervlak zonder voegen of coatings; van een nora vloer heeft u elke dag opnieuw plezier. U kunt erop vertrouwen dat u met nora een uitstekende keuze hebt gemaakt voor toekomstige generaties.

Wie is nora?

nora systems GmbH ontwikkelt, produceert en verkoopt sinds 1949 slijtvaste en duurzame rubber vloeren, Made in Germany. We zijn gedreven door het idee om buitengewone en individuele vloeroplossingen te creëren die voldoen aan de hoogste eisen. In natuurrubber hebben we het ideale materiaal gevonden dat aan deze eis voldoet en we zijn met recht trots op onze expertise in het perfectioneren van dit natuurproduct. Brandveilig, hoge duurzaamheid, slipweerstand en vormstabiliteit zijn slechts enkele van de trefwoorden die de uitstekende eigenschappen van nora rubber vloerbedekkingen beschrijven. Bovendien bevatten ze geen PVC, weekmakers (ftalaten), chloor-organische verbindingen of halogenen. De vloer hoeft niet gecoat te worden en kan zonder voegen worden geïnstalleerd. Onze klanten in de meest uiteenlopende marktsegmenten zijn vol waardering van al deze eigenschappen.

Een ander belangrijk punt is de economische waarde, omdat de rubber vloerbedekkingen van nora gedurende hun levensduur per definitie voordelig zijn, dankzij de lage kosten in onderhoud. Ons professionele verkoopteam helpt altijd om de juiste rubber vloer voor het betreffende toepassingsgebied te selecteren en beantwoordt alle product specifieke vragen. Het is onze taak om toegevoegde waarde te leveren, zoals hoogwaardige kwaliteit van de service, projectplanning of technische ondersteuning, zodat u er op elk moment van overtuigd bent dat u de juiste beslissing heeft genomen door te kiezen voor een vloerbedekking van nora.

 
why nora
 
Made in Germany

Het keurmerk 'Made in Germany' is een kwalitatief hoogwaardige kwaliteitsbelofte die over de hele wereld wordt gewaardeerd. nora ontwikkelt en produceert exclusief in Duitsland en is opgenomen in de 'Encyclopedie van Duitse marktleiders'.

Waar u zich ook op aarde bevindt; u kunt overal profiteren van de voordelen van nora rubber. Wij exporteren al tientallen jaren met succes vanuit Duitsland naar onze internationale klanten. In de gezondheidszorg, transport, industrie of in openbare gebouwen; de uitzonderlijke duurzame functionaliteit van de rubber vloeren van nora is ontwikkeld voor de lange termijn. U mag erop rekenen dat uw nora vloer tientallen jaren zal doen wat u ervan mag verwachten en er met het juiste onderhoud als nieuw zal blijven uitzien.

Duurzaam vloermateriaal voor onze toekomst

Bij nora flooring systems voldoen de productiemethodes en alle grondstoffen aan hoge ecologische normen, de producten van nora zijn internationaal gecertificeerd en worden regelmatig door onafhankelijke instituten gecontroleerd. Op het gebied van milieu en duurzaamheid is nora flooring systems een van de toonaangevende bedrijven in de bedrijfstak en een van de initiatiefnemers van het Duitse Gesellschaft fur Nachhaltiges Bauen (DGNB) en lid van de Amerikaanse Green Building Council (USGBC). nora was de eerste fabrikant van veerkrachtige vloerbedekking die milieuproductdeclaraties (EPD) publiceerde en bovendien een van de eerste die werd gecertificeerd conform de ISO 14001-norm voor ons milieubeheersystemen.

Hier vindt u een overzicht van de meest significante onderscheidingen en samenwerkingsverbanden.

Kwaliteit van de service

Wij streven ernaar de meest klantgerichte vloerfabrikant te zijn - - dat is onze doelstelling en onze belofte naar u. Vanaf de voorbereidings- en planningsfase van uw project tot het opvolgen van service nadat de vloer is gelegd; u kunt gedurende het hele proces en de levensduur van uw vloer op ons rekenen.

Dit omvat zaken als extra ondersteuning bij aanbestedingen, technische ondersteuning op locatie, individuele adviezen en zoals al genoemd, service trainingen over reiniging en onderhoud door onze experts in het land. Ons team staat voor u klaar om voor, tijdens en na afloop van uw project te helpen.

 
 

Marktsegmenten

Elk project is echter verschillend, waardoor de eisen die aan het ontwerp en de technische kwaliteiten van onze producten moeten worden gesteld, worden bepaald door de verschillende bouwmethodes. Maar ook door de innovatieve ideeën van onze klanten.

Vloeroplossingen

Rubber heeft het unieke vermogen duurzaam bestand te zijn tegen intensief gebruik zonder in te leveren op kwaliteit.nora vloerbedekkingen zijn slipbestendig en vlamvertragend, vertonen uitstekende ergonomische eigenschappen en contactgeluiddempend. Bovendien zijn ze vrij van weekmakers (ftalaten) en hebben ze geen coating nodig. Met meer dan 300 variaties in kleur, dessin en oppervlak in het standaardassortiment, bieden de norament- en noraplan-productlijnen een enorm spectrum en een schat aan inspiratie voor creatief ontwerp in moderne architectuur.

norament tegels

De klassieker onder de rubber vloerbedekkingen overtuigt door zijn duurzame kwaliteit en een uitstekende functionaliteit. De onder hoge druk geperste tegels hebben een zeer dicht, gesloten  oppervlak. Hierdoor zijn ze uitzonderlijk slijtvast en laten ze zich bijzonder snel en eenvoudig reinigen.

noraplan banen

noraplan vloerbedekkingen zijn verkrijgbaar in banen of als tegels en bieden ruimte aan onbegrensde ontwerpmogelijkheden dankzij de vele dessins en kleuren. Het productgamma bestaat uit acht verschillende dessins.

Trapoplossingen

Individuele oplossingen voor trappenhuizen kunt u het best realiseren met ons omvangrijke e systeemprogramma, van de op maat gemaakte norament trapvorm met  voorgevormde trapneus, loopvlak en stootbord uit één stuk, tot individuele combinatiemogelijkheden, traphoeken, trapneuzen en geïntegreerde veiligheidsstroken.

Ons systeemaanbod wordt gecompleteerd door op de kleur van de vloerbedekking afgestemde plinten, voegpasta’s, lasdraad en legmaterialen.

Speciale vloerbedekkingen

Voor ruimtes die moeten voldoen aan speciale technische normen en eisen, hebben wij onze speciale vloerbedekkingen ontwikkeld.  Zo zijn er bijvoorbeeld akoestische vloerbedekkingen met een contactgeluidverbetering van 20 dB, begrensd elektrisch geleidende en elektrisch geleidnende eigenschappen, en speciale oplossingen voor ijsstadions, golfbanen en nog veel meer. Maak kennis met de reeks dessins en varianten op de volgende pagina's

nora nTx 

nora nTx is een nieuwe en unieke technologie voor het leggen van nora rubber vloerbedekkingen door de professionele installateur. Even eenvoudig als geniaal – nora nTx brengt de kleefkracht zelf mee uit de fabriek. In enkele stappen is de vloer netjes en betrouwbaar gelegd en direct bruikbaar. Zowel op de gebruikelijke ondergrond van beton en cement als op reeds aanwezige andere vloerbedekkingen. Zelfs een verhoogde restvochtwaarde in de vloer is geen probleem voor nora nTx.

Transportoplossingen

Of u nu met de bus, de trein of per schip reist of meerdere maanden op een boorplatform werkt; met de vloerbedekkingen van nora staat u elke dag stevig. De veiligheid en het welzijn van een passagier is erg belangrijk voor ons. Zorgvuldig geselecteerde bouwmaterialen leveren een belangrijke bijdrage aan dit doel. In samenwerking met ervaren architecten en gebruikers ontwikkelen we duurzame, hoogwaardige vloerbedekkingen die door hun ontwerp en strenge technische eigenschappen een eerste keuze zijn  voor intensief gebruikte gebieden.

Vloerbedekking accessoires

Op nora vloerbedekkingen afgestemde rubbertoebehoren voor optisch en functioneel overtuigende oplossingen. De materialen zijn slag en stootvast, bevatten geen weekmakers en zijn duurzaam functioneel.

Inlays

nora rubber vloerbedekkingen geven u de mogelijkheid om buitengewone designwerelden te creëren - met inlays op basis van onze patronen of composities zoals u wilt. Het brede spectrum van trendy kleuren en dessins van nora rubber vloerbedekkingen maakt verschillende toepassingen mogelijk.

Highlights en nieuws

nora video preview norament 926 grano
 

norament® 926 grano

Een bestseller in een nieuw en modern jasje

Bewezen kwaliteit met een nieuw verfrissend palet

Creëer een basis van bewezen kwaliteit met norament® 926 grano, een hoogwaardige rubbervloer die interieurs voorziet van ongeëvenaarde duurzaamheid met veelzijdige designmogelijkheden. Deze moderne interpretatie van de tijdloze esthetiek van steen combineert ondersteuning met flexibele functionaliteit en een kleurenpalet van ruim dertig kleuren – van koele, rustige nuances tot uitgesproken levendige kleuren. De gesloten oppervlaktestructuur waarborgt de bewezen robuustheid onder druk en is bestand tegen zelfs de zwaarste eisen van werkplekken zonder dat daarbij toegevingen moeten worden gedaan aan stijl.

 
Hoogtepunten en druk op |  Toon alles

Plain rubber all-rounder for the office of the future  

05. september 2018
Duitsland | Projectreferenties

Versatile, authentic, practical: nora floor coverings aid modern office design: An idea that was born of necessity for small, rapidly growing start-ups in the early 2000s has now developed into a popular concept for office design: Shared workspaces with office furnishings that are practical and not only functional, but even inviting.

 
Evenementen |  Toon alles

ISCC - the International Symposium on Contamination Control

23. - 26. september 2018 | World Forum, The Hague
Nederland | Conferenties

Every two years a member society of the ICCCS (International Confederation of Contamination Control Societies) organizes the International Symposium on Contamination Control and Cleanroom Technology. This year this will be done by the Netherlands Contamination Control Society VCCN in The Hague on 23 to 26 September 2018.

 
Projectreferenties |  Toon alles

Pieter Jelles Troelstraschool, Amsterdam 

Nederland (Amsterdam)

At the opening of the Pieter Jelles Troelstraschool in Amsterdam, alderwoman of education, Simone Kukenheim, praised the norament rubber flooring. Alderwoman Kukenheim stated that she was satisfied that a sustainable choice had been made, in part because the rubber flooring selected has a service life of approximately forty years and with a ten-year warranty.

 

Verwerking en onderhoud voor nora vloerbedekking

Gegarandeerde gemoedsrust dat uw rubber vloerbedekking er in de komende decennia precies zo uit blijft zien en blijft doen wat deze moet doen.

Downloads

Bedrijfsbrochures
Milieu brochures
Product Brochures
Marktsegment brochures
nora system blue brochures
nora pads brochures
Certificaten
NCS-codering
Technische gegevens - overzicht
Technische gegevens van installatie materialen
Verwerkingsinstructie
Onderhoudsadvies
Prestatieverklaring
Regionale Referenties

Uw lokale contactpersoon

nora
 

Nederland | Kaatsheuvel

nora flooring systems BV

Belgiestraat 14
5171 Kaatsheuvel

(+31) 0 / 4162 86140
(+31) 0 / 4162 86149

 

Alle contacten op onze wereldwijde site >

 

Het volgende zou u kunnen interesseren