Nieuw: noraplan convia

De simpele, slimme vloeroplossing...

Lees meer
norament 825 and norament 926 pastille floorings - keyvisual

Nieuwe kleuren norament 926:

Tijdloos design in een fascinerende vorm

Bekijk de collectie
norament 926 pado rubber floor covering inspired by terrazzo key visual

Nieuwe norament 926 pado:

Een artistieke mix voor boeiende ruimtes

Bekijk de collectie

Proefbestelling

Uw favorieten om aan te raken - bestel direct stalen van uw geselecteerde vloerbedekkingen

Bestel
nora / Interface offer carbon neutral floors

Al onze vloerbedekkingen

CO neutraal*

Lees meer
nora by Interface

Interface + nora systems

Together we will do more

Lees meer

nora systems – Experts voor hoge kwaliteit rubber vloerbedekkingen

Uw gevoel van veiligheid staat centraal bij alles wat wij doen. Door te kiezen voor nora kunt u erop vertrouwen dat u alles goed heeft gedaan. Uw vloerkeuze heeft veel te maken met hoe u zich voelt en beweegt in uw ruimtes. De rubber vloeren van nora zien er niet alleen goed uit, maar ze bieden ook functioneel perfecte voordelen. Het efficiënte algemene onderhoud, de emissiearme materialen, het oppervlak zonder voegen of coatings; van een nora vloer heeft u elke dag opnieuw plezier. U kunt erop vertrouwen dat u met nora een uitstekende keuze hebt gemaakt voor toekomstige generaties.

Wie is nora?

Sinds 1950 ontwikkelt, produceert en verkoopt nora systems GmbH slijtvaste en duurzame rubber vloeren, Made in Germany. We zijn gedreven door het idee om buitengewone en individuele vloeroplossingen te creëren die voldoen aan de hoogste eisen. In rubber hebben we het ideale materiaal gevonden dat aan deze eis voldoet en we zijn met recht trots op onze expertise in het perfectioneren van dit product. Nora vloerbedekkingen zijn vlamvertragend volgens EN 13 501 en bevatten geen chloor, hoge duurzaamheidslipweerstand en vormstabiliteit zijn slechts enkele van de trefwoorden die de uitstekende eigenschappen van nora rubber vloerbedekkingen beschrijven. Bovendien zijn nora vloerbedekkingen vrij van PVC en bevatten geen ftalaten / weekmakers. De vloer hoeft niet gecoat te worden en kan zonder voegen worden geïnstalleerd (uitgezonderd sommige speciale gebieden vanwege restricties). Onze klanten in de meest uiteenlopende marktsegmenten zijn vol waardering van al deze eigenschappen.

nora / Interface: Al onze vloerbedekkingen. CO2 neutraal.

Al onze vloerbedekkingen. CO₂ neutraal*.

Begin 2019 hebben we officieel aangekondigd dat de nora systems GmbH is opgenomen in het Interface Carbon Neutral Floors ™ -programma. Als gevolg hiervan is het productportfolio van Interface - tapijttegels, luxe vinyltegels (LVT) en sinds 2019 ook nora rubber vloerbedekkingen - CO₂-neutraal gedurende de hele levenscyclus van het product.

Het programma wordt standaard aan elke klant aangeboden, zonder extra kosten, en helpt hen hun eigen duurzaamheidsdoelen te bereiken. We kennen de impact van uw vloerbedekking op klimaatverandering. Met Carbon Neutral Floors ™ ondersteunen we u bij het verminderen van uw persoonlijke CO₂-balans.

 

Lees Meer

 

 

* nora vloerbedekkingen zijn CO₂-neutraal over de gehele productlevenscyclus. We werken continu aan een verdere reductie van de CO₂-emissie binnen de waardeketen door middel van diverse maatregelen. De resterende CO₂-emissie wordt gecompenseerd door het verkrijgen van certificaten met betrekking tot geauditeerde emissiereductieprojecten.

Een ander belangrijk punt is de economische waarde, omdat de rubber vloerbedekkingen van nora gedurende hun levensduur per definitie voordelig zijn, dankzij de lage kosten in onderhoud. Ons professionele verkoopteam helpt altijd om de juiste rubber vloer voor het betreffende toepassingsgebied te selecteren en beantwoordt alle product specifieke vragen. Het is onze taak om toegevoegde waarde te leveren, zoals hoogwaardige kwaliteit van de service, projectplanning of technische ondersteuning, zodat u er op elk moment van overtuigd bent dat u de juiste beslissing heeft genomen door te kiezen voor een vloerbedekking van nora.

 
why nora
 
Made in Germany

Het keurmerk 'Made in Germany' is een kwalitatief hoogwaardige kwaliteitsbelofte die over de hele wereld wordt gewaardeerd. nora ontwikkelt en produceert exclusief in Duitsland en is opgenomen in de 'Encyclopedie van Duitse marktleiders'. 

Waar u zich ook op aarde bevindt; u kunt overal profiteren van de voordelen van nora rubber. Wij exporteren al tientallen jaren met succes vanuit Duitsland naar onze internationale klanten. In de gezondheidszorg, transport, industrie of in openbare gebouwen; de uitzonderlijke duurzame functionaliteit van de rubber vloeren van nora is ontwikkeld voor de lange termijn. U mag erop rekenen dat uw nora vloer tientallen jaren zal doen wat u ervan mag verwachten en er met het juiste onderhoud goed zal blijven uitzien.

Duurzaam vloermateriaal voor onze toekomst

Bij nora flooring systems voldoen de productiemethodes en grondstoffen aan hoge ecologische normen, de producten van nora zijn internationaal gecertificeerd en worden regelmatig door onafhankelijke instituten gecontroleerd. Op het gebied van milieu en duurzaamheid is nora flooring systems een van de toonaangevende bedrijven in de bedrijfstak en een van de initiatiefnemers van het Duitse Gesellschaft fur Nachhaltiges Bauen (DGNB) en lid van de Amerikaanse Green Building Council (USGBC). nora was de eerste fabrikant van veerkrachtige vloerbedekking die milieuproductdeclaraties (EPD) publiceerde en bovendien een van de eerste die werd gecertificeerd conform de ISO 14001-norm voor ons milieubeheersystemen.

Hier vindt u een overzicht van de meest significante onderscheidingen en samenwerkingsverbanden.

Kwaliteit van de service

Wij streven ernaar een uitstekend betrouwbare vloerfabrikant te zijn - dat is onze doelstelling en onze belofte naar u. Vanaf de voorbereidings- en planningsfase van uw project tot het opvolgen van service nadat de vloer is gelegd; u kunt gedurende het hele proces en de levensduur van uw vloer op ons rekenen.

Dit omvat zaken als extra ondersteuning bij aanbestedingen, technische ondersteuning op locatie, individuele adviezen en zoals al genoemd, service trainingen over reiniging en onderhoud door onze experts in het land. Ons team staat voor u klaar om voor, tijdens en na afloop van uw project te helpen.

Marktsegmenten

Elk project is echter verschillend, waardoor de eisen die aan het ontwerp en de technische kwaliteiten van onze producten moeten worden gesteld, worden bepaald door de verschillende bouwmethodes. Maar ook door de innovatieve ideeën van onze klanten.

Vloeroplossingen

Rubber heeft het unieke vermogen duurzaam bestand te zijn tegen intensief gebruik zonder in te leveren op kwaliteit.nora vloerbedekkingen zijn slipbestendig tot R11 en vlamvertragend zoals gedefineerd in EN 13 501, vertonen uitstekende ergonomische eigenschappen en contactgeluiddempend. Bovendien zijn ze vrij van ftalaten weekmakers en hebben ze geen coating nodig. Met meer dan 300 variaties in kleur, dessin en oppervlak in het standaardassortiment, bieden de norament- en noraplan-productlijnen een enorm spectrum en een schat aan inspiratie voor creatief ontwerp in moderne architectuur.

norament tegels

De klassieker onder de rubber vloerbedekkingen overtuigt door zijn duurzame kwaliteit en een uitstekende functionaliteit. De onder hoge druk geperste tegels hebben een zeer dicht, gesloten  oppervlak. Hierdoor zijn ze uitzonderlijk slijtvast en laten ze zich bijzonder snel en eenvoudig reinigen.

noraplan banen

noraplan vloerbedekkingen zijn verkrijgbaar in banen of als tegels en bieden ruimte aan bijna onbegrensde ontwerpmogelijkheden dankzij de vele dessins en kleuren. Het productgamma bestaat uit acht verschillende dessins.

Trapoplossingen

Individuele oplossingen voor trappenhuizen kunt u het best realiseren met ons omvangrijke e systeemprogramma, van de op maat gemaakte norament trapvorm met  voorgevormde trapneus, loopvlak en stootbord uit één stuk, tot individuele combinatiemogelijkheden, traphoeken, trapneuzen en geïntegreerde veiligheidsstroken.

Ons systeemaanbod wordt gecompleteerd door op de kleur van de vloerbedekking afgestemde plinten, voegpasta’s, lasdraad en legmaterialen.

Speciale vloerbedekkingen

Voor ruimtes die moeten voldoen aan speciale technische normen en eisen, hebben wij onze speciale vloerbedekkingen ontwikkeld.  Zo zijn er bijvoorbeeld akoestische vloerbedekkingen met een contactgeluidverbetering tot 20 dB, begrensd elektrisch geleidende en elektrisch geleidnende eigenschappen, en speciale oplossingen voor ijsstadions, golfbanen en nog veel meer. Maak kennis met de reeks dessins en varianten op de volgende pagina's

nora nTx 

nora nTx is een nieuwe en unieke technologie voor het leggen van nora rubber vloerbedekkingen door de professionele installateur. Even eenvoudig als geniaal – nora nTx brengt de kleefkracht zelf mee uit de fabriek. In enkele stappen is de vloer netjes en betrouwbaar gelegd en direct bruikbaar. Zowel op de gebruikelijke ondergrond van beton en cement als op reeds aanwezige andere vloerbedekkingen. Zelfs een verhoogde restvochtwaarde in de vloer is geen probleem voor nora nTx.

Transportoplossingen

Of u nu met de bus, de trein of per schip reist of meerdere maanden op een boorplatform werkt; met de vloerbedekkingen van nora staat u elke dag stevig. De veiligheid en het welzijn van een passagier is erg belangrijk voor ons. Zorgvuldig geselecteerde bouwmaterialen leveren een belangrijke bijdrage aan dit doel. In samenwerking met ervaren architecten en gebruikers ontwikkelen we duurzame, hoogwaardige vloerbedekkingen die door hun ontwerp en strenge technische eigenschappen een eerste keuze zijn  voor intensief gebruikte gebieden.

Vloerbedekking accessoires

Op nora vloerbedekkingen afgestemde rubbertoebehoren voor optisch en functioneel overtuigende oplossingen. De materialen zijn slag en stootvast, bevatten geen ftalaten weekmakers en zijn duurzaam functioneel.

Inlays

nora rubber vloerbedekkingen geven u de mogelijkheid om buitengewone designwerelden te creëren - met inlays op basis van onze patronen of composities zoals u wilt. Het brede spectrum van trendy kleuren en dessins van nora rubber vloerbedekkingen maakt verschillende toepassingen mogelijk.

 

Highlights en nieuws

 

noraplan® convia

New product features classic tones with granule design at buget-friendly price points

Born out of the desire to create aesthetically pleasing, functional spaces to work and learn, noraplan convia offers great functionality and durability to suit a range of project budgets. noraplan convia has a standard palette of 20 classic and neutral tones including greys, beiges, muted blues and greens, and a terracotta. The product also offers eight accent colours to give designers extra choice when thinking about wayfinding or space adaptation.

"Great value does not have to come at the expense of enduring design, product quality or the planet"

Discover noraplan® convia

 

Pantone trend colour 2023 – Viva Magenta 

13. februari 2023
Duitsland | Producten

Viva Magenta or PANTONE 18-1750 is the trend colour of 2023, a lively, energetic tone that skilfully spans a range between bold pink, sensual Bordeaux and energetic red. Viva Magenta stands for optimism and (experimental) joy and is intended to give us courage and energy in challenging times.

 

New nora by Interface Flooring Features Elegant Terrazzo-Inspired Design 

25. april 2022
Duitsland | Producten

norament 926 pado is the latest nora® by Interface rubber flooring product . It is reminiscent of traditional terrazzo, offering a classic design in modern high-quality rubber flooring. norament 926 pado’s mosaic-like granules are skillfully incorporated, giving rooms a magnificent and elegant atmosphere.

 

Classic nora by Interface Rubber Flooring Design Features New Updated Colourways 

25. april 2022
Duitsland | Producten

Iconic Round Pastille Refreshed with Modern Colour Palette.

 

Verwerking en onderhoud voor nora vloerbedekking

Gegarandeerde gemoedsrust dat uw rubber vloerbedekking er in de komende decennia goed uit blijft zien en blijft doen wat deze moet doen. 

Downloads

Catalogi

Product Brochures

norament
noraplan
noracare
Speciale vloerbedekkingen
Quick installation systems
Tools and installation materials

Brochures voor marktsegmenten en referenties

Marktsegment brochures
Referentiebrochures

Milieubrochures

EPDs

Certifikaten

De Blawe Engel (Der Blaue Engel)
Cradle to Cradle
Global Green Tag
Indoor Air Comfort
M1 Emission classification
De Oostenrijkse milieukeur
ecobau

Technische gegevens

Overzichten
norament
noraplan
noracare
Speciale vloerbedekkingen

Verwerkingsinstructie

General
norament
noraplan
Speciale vloerbedekkingen
Quick installation systems
Trapoplossingen
Voegen
Andere

Onderhoudsadvies

NCS-codes

Bouwwerkinformatiemodel (BIM)

Bedrijfscertificaten

Prestatieverklaring

norament
noraplan
noracare
Speciale vloerbedekkingen
Snelle installatiesysteme

Productgaranties

Uw lokale contactpersoon

nora
 

Nederland | Scherpenzeel

nora flooring systems BV

Industrielaan 15
3925 BD Scherpenzeel

Tel.: (+31) 416 / 286140
Fax: (+31) 416 / 286149

Alle contacten op onze wereldwijde site 

 

Het volgende zou u kunnen interesseren

Contacteer ons
Blijf op de hoogte
Vind nora op Linkedin
Naar het nieuws