nora vloerbedekking voor industrie en life science
Divider Line

Marktsegment

Industriële vloerbedekking

Industriële vloerbedekking voor intensief gebruikte gebieden. Industriële gebieden zoals productieruimtes of assemblagelijnen vereisen een uiterst dichte oppervlak en extreem veerkrachtige, duurzame vloer, die zware belastingen kan weerstaan. Onderzoek- en productieomgevingen vereisen zeer specifieke technische eigenschappen: vloerbedekkingen voor life science moeten hygiënisch eigenschappen bieden en gemakkelijk te reinigen zijn; voor de productie van elektronica zijn ESD-vloerbedekkingen vereist.

Meer veiligheid in industriële ruimtes met nora vloeroplossingen voor industrie en life science

Industriële faciliteiten hebben speciale eisen. In cleanrooms, bij farmaceutische productie en in faciliteiten van life science zijn de kwaliteitseisen uiterst streng. 
Emissiearme nora vloerbedekkingen ondersteunen een gezonde binnenluchtkwaliteit. nora biedt industriële vloerbedekkingsystemen aan die aan deze hoge criteria voldoen met behoud van uitzonderlijke duurzaamheid.

Industriële vloerbedekkingen in productieruimtes zoals bij assemblage, in de werkplaats en in magazijnen zijn aan extreme belastingen onderhevig. Vorkheftrucks en zwaar materieel stellen hoge eisen aan de dynamische drukbelastbaarheid van de industriële vloerbedekking. nora industriële vloerbedekkingsystemen kunnen met gemak dynamische belastingen weerstaan tot 6 N/mm2. Stoffen zoals oliën, vetten, chemicaliën en bacteriën kunnen in contact komen met de industriële vloerbedekking. De hoog presterende vloeren van nora zijn extreem slijtvastmaatvastbestand tegen veel chemicaliën en gemakkelijk te reinigen.

Industriële vloerbedekkingen voor gebieden binnen elektronica faciliteiten vereisen vaak elektrostatische dissipatieve (ESD) beveiliging.

Als elektronische componenten worden geproduceerd of geïnstalleerd, dienen deze effectief beschermd te worden tegen mogelijke ontladingen. Zelfs geringe ontladingen van slechts 100 V, die door mensen niet worden waargenomen, kunnen gevoelige componenten beschadigen. Deze beschadigingen worden vaak pas door de consument opgemerkt, als het product niet naar behoren werkt. Dat zal snel tot hoge gevolgschade leiden, omdat de ESD-bescherming tijdens het productieproces niet functioneerde. Met het juiste systeem kunnen de industriële vloerbedekkingen van nora bijdragen aan de hoge kwaliteit en functionaliteit van belangrijke elektronische producten.

nora biedt een ruim assortiment van vloerbedekkingen voor industrie en life science aan voor uiteenlopende toepassingen, inclusief datacentra, productiehallenlaboratoriacleanrooms of werkplaatsen. nora vloerbedekkingen voor industriële vloeren voor verschillende toepassingsgebieden, zoals kantorenshowroomstoilettenentreegebieden, receptieruimtes, kantines, kleedkamers, gemeenschappelijke ruimtes  of koffiekamers creëren een ontspannen sfeer en zijn ook geschikt voor mensen met allergieën, op basis van hun lage emissie en uitstekende hygiënische eigenschappen. Met industriële vloerbedekkingen van nora in kantoren wordt een ontspannen sfeer gecreëerd, waarmee een betere werkomgeving wordt gestimuleerd. Zelfs in algemene verkeersruimten, op tussenverdiepingen, op verhoogde vloeren of in trappenhuizen biedt nora aantrekkelijke oplossingen voor industriële vloerbedekkingen aan met aanvullende accessoires.

Meer veiligheid met nora industriële vloerbedekking

Contacteer ons
Blijf op de hoogte
Vind nora op Linkedin
Naar het nieuws