Marktsegment

Vloerbedekking voor de onderwijssector

De leeromgeving is bepalend voor het leersucces. Hoe goed jonge mensen leren is afhankelijk van hun leeromgeving. Vloerbedekkingen vormen de basis voor positieve leeromgevingen in de onderwijssector. Zij kunnen in belangrijke mate bijdragen aan het comfort van studenten en leraren, gemotiveerd om te presteren en gezond te blijven.

Vloerbedekking in de onderwijssector moet het leren stimuleren. Immers hoe meer mensen zich op hun gemak voelen, hoe effectiever hun leerervaring zal zijn:

nora vloerbedekkingen zijn beschikbaar in meer dan 300 kleuren, dessins en oppervlaktestructuren

Als het gaat om creatief en indivdueel ontwerpen van kinderdagverblijven, scholen en universiteiten, dan is nora rubber vloerbedekking de eerste keuze. Met een standaard assortiment van meer dan 300 kleuren, dessins en oppervlaktestructuren waaruit een keuze gemaakt kan worden, is een vrijwel onbeperkte creatieve toepassing voor het creëren van een echte, comfortabele sfeer mogelijk. 

Inlegwerken voor levendige kleuren en ontwerpen

Daarnaast kunnen in de fabriek voorgemonteerde inlegwerken en uitgebreide kleur- en ruimteontwerpen gemakkelijk worden geïntegreerd in het  vloersysteem. Door het nauwkeurig snijden met gebruik van ultrasound-technologie, kunnen precieze afbeeldingen, designs of bewegwijzering in het oppervlak van de vloerbedekking worden opgenomen, zelfs geheel zonder voegen. De nora inleg service maakt het mogelijk om speelse designelementen of bewegwijzering te integreren. Daardoor kan elk interieur een speciaal en uniek karakter krijgen. 

Vloerbedekkingen met uitstekende gezondheids- en milieuvriendelijkheid

De vriendelijkheid van bouwmaterialen zoals vloerbedekkingen is van groot belang bij het plannen en bouwen van onderwijsfaciliteiten. Dit komt omdat studenten en leerkrachten vele uren per dag in deze omgevingen doorbrengen. Hun gezondheid en welzijn vormen de basis voor het toekomstige leerproces. Alle standaard nora vloerbedekkings producten in de onderwijssector zijn als emissiearm gecertificeerd en dragen bij aan een goede luchtkwaliteit in kinderdagverblijven, scholen en universiteiten. Dat is bewezen door onderscheidingen toegekend door ‘s werelds meest belangrijke kwaliteitskeurmerken, zoals o.a. de Blauwe Engel (UZ120). 

Dat maakt ze de perfecte keuze voor de gevoelige gebieden van de onderwijssector. 

Nora vloerbedekkingen zijn perfect geschikt voor gevoelige schoolomgevingen. Het rubber materiaal krimpt niet want het is maatvast.

nora rubber vloerbedekkingen zijn vrij van PVC, ftalaten weekmakers and halogenen.

nora vloerbedekkingen in de onderwijssector - minimaliseert chemische reiniging en uiterst duurzaam

nora rubber vloerbedekkingen zonder coating bieden een belangrijk voordeel: door het ontbreken van coating is geen uitgebreide basisreiniging vereist - niet aan het begin, noch op enig moment tijdens de levensduur.  Dat resulteert in kosten- en tijdbesparing. Er is immers minder tijd nodig en er zijn geen agressieve chemische reinigingsmiddelen vereist, wat ook de kosten verlaagt. 

nora vloerbedekkingen voor de onderwijssector behouden tijdens de gehele levensduur een hoogkwalitatieve uitstraling en zijn kostprijstechnisch aantrekkelijk om te onderhouden. Daardoor is hun LCA (levenscyclusanalyse) ook een voordeel.  Door goed vooruit te plannen kunnen daardoor kosten voor het onderhoud van onderwijsfaciliteiten worden bespaard.  

Blijvend elastische vloerbedekkingen in onderwijsfaciliteiten voor duurzaam comfort

Door het gebruik van elastisch materiaal, absorberen nora vloerbedekkingen geluid. Hierdoor wordt in onderwijsfaciliteiten een stille en plezierige omgeving gecreëerd die het leren en onderwijzen stimuleert. 

Voor leraren is deze elasticiteit met name een ergonomisch voordeel, omdat het lichaam wordt ontzien tijdens langere perioden van staan en lopen. Leraren zijn daardoor minder snel vermoeid en blijven langer productief. 

nora rubber vloerbedekkingen gemaakt van duurzaam elastisch materiaal, bieden maximaal comfort voor kinderdagverblijven, scholen en universiteiten. Deze vloeren voelen warm aan, zelfs voor de kleintjes op blote voeten. De elastische vloerbedekking in onderwijsfaciliteiten zijn anti-slip, waardoor het veilig is om hierop te rennen en te spelen. Als gevolg hiervan worden leeromgevingen gecreëerd waarin mensen veilig kunnen bewegen, zich comfortabel kunnen voelen en worden gestimuleerd om te leren. 

Kom meer te weten over hoe nora vloerbedekkingen aan uw behoeften kunnen voldoen: 

Meer veiligheid met nora onderwijs vloerbedekking

Contacteer ons
Blijf op de hoogte
Vind nora op Linkedin
Naar het nieuws