norament 975 LL: Uitgebreid assortiment kleuren en designs

Verwijderbare rubberen vloerbedekking, die snel kan worden geïnstalleerd
met behulp van een geschikte tackifier.

Lees meer

noraplan uni met nieuw kleurenpalet

Pure kleur, niets meer

Lees meer

Nieuw: noraplan convia

De simpele, slimme vloeroplossing

Lees meer
norament 926 pado rubber floor covering inspired by terrazzo key visual

Nieuwe norament 926 pado:

Een artistieke mix voor boeiende ruimtes

Bekijk de collectie

Hogeschool Gent

Een uitstekende nieuwe referentie voor nora: HoGent.

nora systems – Experts voor hoge kwaliteit rubber vloerbekledingen

Uw gevoel van veiligheid staat centraal bij alles wat wij doen. Door te kiezen voor nora kunt u erop vertrouwen dat u alles goed heeft gedaan. Uw vloerkeuze heeft veel te maken met hoe u zich voelt en beweegt in uw ruimtes. De rubber vloeren van nora zien er niet alleen goed uit, maar zijn ook functioneel perfect. Het efficiënte algemene onderhoud, de emissiearme materialen, het oppervlak zonder voegen of coatings; van een nora vloer heeft u elke dag opnieuw plezier. U kunt erop vertrouwen dat u met nora een uitstekende keuze hebt gemaakt voor toekomstige generaties.

Wie is nora?

Sinds 1950 ontwikkelt, produceert en verkoopt nora systems GmbH slijtvaste en duurzame rubber vloeren, Made in Germany. We zijn gedreven door het idee om buitengewone en individuele vloeroplossingen te creëren die voldoen aan de hoogste eisen. In rubber hebben we het ideale materiaal gevonden dat aan deze eis voldoet en we zijn met recht trots op onze expertise in het perfectioneren van dit product. nora vloerbekledingen zijn vlamvertragend volgens EN 13 501 en bevatten geen chloor, hoge duurzaamheid, slipweerstand en vormstabiliteit zijn slechts enkele van de trefwoorden die de uitstekende eigenschappen van nora rubber vloerbekledingen beschrijven. Bovendien zijn nora vloerbekledingen vrij van PVC en bevatten geen ftalaten / weekmakers. De vloer hoeft niet gecoat te worden en kan zonder voegen worden geïnstalleerd (uitgezonderd sommige speciale gebieden vanwege restricties). Onze klanten in de meest uiteenlopende marktsegmenten zijn vol waardering van al deze eigenschappen.

Een ander belangrijk punt is de economische waarde, omdat de rubber vloerbekledingen van nora gedurende hun levensduur per definitie voordelig zijn, dankzij de lage kosten in onderhoud. Ons professionele verkoopteam helpt altijd om de juiste rubber vloer voor het betreffende toepassingsgebied te selecteren en beantwoordt alle product specifieke vragen. Het is onze taak om toegevoegde waarde te leveren, zoals hoogwaardige kwaliteit van de service, projectplanning of technische ondersteuning, zodat u er op elk moment van overtuigd bent dat u de juiste beslissing heeft genomen door te kiezen voor een vloerbekleding van nora.

 
why nora
 
Made in Germany

Het keurmerk 'Made in Germany' is een kwalitatief hoogwaardige kwaliteitsbelofte die over de hele wereld wordt gewaardeerd. nora ontwikkelt en produceert exclusief in Duitsland en is opgenomen in de 'Encyclopedie van Duitse marktleiders'.

Waar u zich ook op aarde bevindt; u kunt overal profiteren van de voordelen van nora rubber. Wij exporteren al tientallen jaren met succes vanuit Duitsland naar onze internationale klanten. In de gezondheidszorg, transport, industrie of in openbare gebouwen; de uitzonderlijke duurzame functionaliteit van de rubber vloeren van nora is ontwikkeld voor de lange termijn. U mag erop rekenen dat uw nora vloer tientallen jaren zal doen wat u ervan mag verwachten en er met het juiste onderhoud goed zal blijven uitzien.

Duurzaam vloermateriaal voor onze toekomst

Bij nora flooring systems voldoen de productiemethodes en grondstoffen aan hoge ecologische normen, de producten van nora zijn internationaal gecertificeerd en worden regelmatig door onafhankelijke instituten gecontroleerd. Op het gebied van milieu en duurzaamheid is nora flooring systems een van de toonaangevende bedrijven in de bedrijfstak en een van de initiatiefnemers van het Duitse Gesellschaft fur Nachhaltiges Bauen (DGNB) en lid van de Amerikaanse Green Building Council (USGBC). nora was de eerste fabrikant van veerkrachtige vloerbekleding die milieuproductdeclaraties (EPD) publiceerde en bovendien een van de eerste die werd gecertificeerd conform de ISO 14001-norm voor ons milieubeheersystemen. 

Hier vindt u een overzicht van de meest significante onderscheidingen en samenwerkingsverbanden.

Kwaliteit van de service

Wij streven ernaar een uitstekend betrouwbare vloerfabrikant te zijn - dat is onze doelstelling en onze belofte naar u. Vanaf de voorbereidings- en planningsfase van uw project tot het opvolgen van service nadat de vloer is gelegd; u kunt gedurende het hele proces en de levensduur van uw vloer op ons rekenen. 

Dit omvat zaken als extra ondersteuning bij aanbestedingen, technische ondersteuning op locatie, individuele adviezen en zoals al genoemd, service trainingen over reiniging en onderhoud door onze experts in het land. Ons team staat voor u klaar om voor, tijdens en na afloop van uw project te helpen.

Marktsegmenten

Elk project is echter verschillend, waardoor de eisen die aan het ontwerp en de technische kwaliteiten van onze producten moeten worden gesteld, worden bepaald door de verschillende bouwmethodes. Maar ook door de innovatieve ideeën van onze klanten.

Vloeroplossingen

Rubber heeft het unieke vermogen duurzaam bestand te zijn tegen intensief gebruik zonder in te leveren op kwaliteit.nora vloerbekledingen zijn slipbestendig tot R11 en vlamvertragend zoals gedefineerd in EN 13 501, vertonen uitstekende ergonomische eigenschappen en contactgeluiddempend. Bovendien zijn ze vrij van ftalaten weekmakers en hebben ze geen coating nodig. Met meer dan 300 variaties in kleur, dessin en oppervlak in het standaardassortiment, bieden de norament- en noraplan-productlijnen een enorm spectrum en een schat aan inspiratie voor creatief ontwerp in moderne architectuur.

norament® tegels

De klassieker onder de rubber vloerbekledingen overtuigt door zijn duurzame kwaliteit en een uitstekende functionaliteit. De onder hoge druk geperste tegels hebben een zeer dicht, gesloten  oppervlak. Hierdoor zijn ze uitzonderlijk slijtvast en laten ze zich bijzonder snel en eenvoudig reinigen.

noraplan® banen/tegels

noraplan vloerbekledingen zijn verkrijgbaar in banen of als tegels en bieden ruimte aan bijna onbegrensde ontwerpmogelijkheden dankzij de vele dessins en kleuren. Het productgamma bestaat uit acht verschillende dessins.

noracare™ banen

Trapoplossingen

Individuele oplossingen voor trappenhuizen kunt u het best realiseren met ons omvangrijke e systeemprogramma, van de op maat gemaakte norament trapvorm met  voorgevormde trapneus, loopvlak en stootbord uit één stuk, tot individuele combinatiemogelijkheden, traphoeken, trapneuzen en geïntegreerde veiligheidsstroken.

Ons systeemaanbod wordt gecompleteerd door op de kleur van de vloerbekleding afgestemde plinten, voegpasta’s, lasdraad en legmaterialen. 

Speciale vloerbekledingen

Voor ruimtes die moeten voldoen aan speciale technische normen en eisen, hebben wij onze speciale vloerbekledingen ontwikkeld.  Zo zijn er bijvoorbeeld akoestische vloerbekledingen met een contactgeluidverbetering tot 20 dB, begrensd elektrisch geleidende en elektrisch geleidnende eigenschappen, en speciale oplossingen voor ijsstadions, golfbanen en nog veel meer. Maak kennis met de reeks dessins en varianten op de volgende pagina's

nora nTx 

nora nTx is een nieuwe en unieke technologie voor het leggen van nora rubber vloerbekledingen door de professionele installateur. Even eenvoudig als geniaal – nora nTx brengt de kleefkracht zelf mee uit de fabriek. In enkele stappen is de vloer netjes en betrouwbaar gelegd en direct bruikbaar. Zowel op de gebruikelijke ondergrond van beton en cement als op reeds aanwezige andere vloerbekledingen. Zelfs een verhoogde restvochtwaarde in de vloer is geen probleem voor nora nTx.

Transportoplossingen

Of u nu met de bus, de trein of per schip reist of meerdere maanden op een boorplatform werkt; met de vloerbekledingen van nora staat u elke dag stevig. De veiligheid en het welzijn van een passagier is erg belangrijk voor ons. Zorgvuldig geselecteerde bouwmaterialen leveren een belangrijke bijdrage aan dit doel. In samenwerking met ervaren architecten en gebruikers ontwikkelen we duurzame, hoogwaardige vloerbekledingen die door hun ontwerp en strenge technische eigenschappen een eerste keuze zijn  voor intensief gebruikte gebieden. 

Vloerbekleding accessoires

Op nora vloerbekledingen afgestemde rubbertoebehoren voor optisch en functioneel overtuigende oplossingen. De materialen zijn slag en stootvast, bevatten geen ftalaten weekmakers en zijn duurzaam functioneel.

Inlays

nora rubber vloerbekledingen geven u de mogelijkheid om buitengewone designwerelden te creëren - met inlays op basis van onze patronen of composities zoals u wilt. Het brede spectrum van trendy kleuren en dessins van nora rubber vloerbekledingen maakt verschillende toepassingen mogelijk.

 

Highlights en nieuws

 

noraplan® convia

New product features classic tones with granule design at buget-friendly price points

Born out of the desire to create aesthetically pleasing, functional spaces to work and learn, noraplan convia offers great functionality and durability to suit a range of project budgets. noraplan convia has a standard palette of 20 classic and neutral tones including greys, beiges, muted blues and greens, and a terracotta. The product also offers eight accent colours to give designers extra choice when thinking about wayfinding or space adaptation.

"Great value does not have to come at the expense of enduring design, product quality or the planet"

Discover noraplan® convia

 

Still indestructible after all these years 

29. februari 2024
Duitsland | Projectreferenties

The BG Klinikum Unfallkrankenhaus Berlin, a casualty hospital, has been using nora rubber flooring since 1997. The floor coverings are still delivering top-class performance.

 

New nora by Interface Flooring Features Elegant Terrazzo-Inspired Design 

25. april 2022
Duitsland | Producten

norament 926 pado is the latest nora® by Interface rubber flooring product . It is reminiscent of traditional terrazzo, offering a classic design in modern high-quality rubber flooring. norament 926 pado’s mosaic-like granules are skillfully incorporated, giving rooms a magnificent and elegant atmosphere.

 

Classic nora by Interface Rubber Flooring Design Features New Updated Colourways 

25. april 2022
Duitsland | Producten

Iconic Round Pastille Refreshed with Modern Colour Palette.

 

Verwerking en onderhoud voor nora vloerbekleding 

Gegarandeerde gemoedsrust dat uw rubber vloerbekleding er in de komende decennia goed uit blijft zien en blijft doen wat deze moet doen. 

Downloads

Catalogi

Product Brochures

norament
noraplan
noracare
Speciale vloerbedekkingen
Quick installation systems
Trapoplossingen
Tools and installation materials

Brochures voor markesegmenten en referenties

Marktsegment brochures
Referentiebrochures

Milieubrochures

EPDs

Certificaten

De Blawe Engel (Der Blaue Engel)
Cradle to Cradle
Global Green Tag
Indoor Air Comfort
M1 Emission classification
De Oostenrijkse milieukeur
ecobau
Greenguard Gold

Technische gegevens

Overzichten
norament
noraplan
noracare
Speciale vloerbedekkingen

Verwerkingsinstructie

General
norament
noraplan
noracare
Speciale vloerbedekkingen
Quick installation systems
Trapoplossingen
Voegen
Andere

Onderhoudsadvies

NCS-codes

Bouwwerkinformatiemodel (BIM)

Bedrijfscertificaten

Prestatieverklaring

norament
noraplan
noracare
Speciale vloerbedekkingen
Snelle installatiesysteme

Productgaranties

Uw lokale contactpersoon

nora
 

België|Overijse

nora flooring systems BV

Terhulpensesteenweg 217 B
3090 Overijse

(+32) 2 / 6575250
(+32) 2 /6575330

 

Alle contacten op onze wereldwijde site >

 

Het volgende zou u kunnen interesseren

Contacteer ons
Blijf op de hoogte
Vind nora op Linkedin
Naar het nieuws