nora vloerbedekking voor industrie en life science
Divider Line

Marktsegment

Industriële vloerbekleding

Industriële vloerbekleding voor intensief gebruikte gebieden. Industriële gebieden zoals productieruimtes of assemblagelijnen vereisen een uiterst dichte oppervlak en extreem veerkrachtige, duurzame vloer, die zware belastingen kan weerstaan. Onderzoek- en productieomgevingen vereisen zeer specifieke technische eigenschappen: vloerbekledingen voor life science moeten hygiënisch eigenschappen bieden en gemakkelijk te reinigen zijn; voor de productie van elektronica zijn ESD-vloerbekledingen vereist.

Meer veiligheid in industriële ruimtes met nora vloeroplossingen voor  industrie en life science

Industriële faciliteiten hebben speciale eisen. In cleanrooms, bij farmaceutische productie en in faciliteiten van life science zijn de kwaliteitseisen uiterst streng. 
Emissiearme nora vloerbekledingen ondersteunen een gezonde binnenluchtkwaliteit. nora biedt industriële vloerbekledingsystemen aan die aan deze hoge criteria voldoen met behoud van uitzonderlijke duurzaamheid.

Industriële vloerbekledingen in productieruimtes  zoals bij assemblage, in de werkplaats en in magazijnen zijn aan extreme belastingen onderhevig. Vorkheftrucks en zwaar materieel stellen hoge eisen aan de dynamische drukbelastbaarheid van de industriële vloerbekleding. nora industriële vloerbekledingsystemen kunnen met gemak dynamische belastingen weerstaan tot 6 N/mm2. Stoffen zoals oliën, vetten, chemicaliën en bacteriën kunnen in contact komen met de industriële vloerbekleding. De hoog presterende vloeren van nora zijn extreem slijtvastmaatvastbestand tegen chemicaliën en gemakkelijk te reinigen.

Industriële vloerbekledingen voor gebieden binnen elektronica faciliteiten vereisen vaak elektrostatische dissipatieve (ESD) beveiliging.

Als elektronische componenten worden geproduceerd of geïnstalleerd, dienen deze effectief beschermd te worden tegen mogelijke ontladingen. Zelfs geringe ontladingen van slechts 100 V, die door mensen niet worden waargenomen, kunnen gevoelige componenten beschadigen. Deze beschadigingen worden vaak pas door de consument opgemerkt, als het product niet naar behoren werkt. Dat zal snel tot hoge gevolgschade leiden, omdat de ESD-bescherming tijdens het productieproces niet functioneerde. Met het juiste systeem kunnen de industriële vloerbekledingen van nora bijdragen aan de hoge kwaliteit en functionaliteit van belangrijke elektronische producten.

nora biedt een ruim assortiment van vloerbekledingen voor industrie en life science aan voor uiteenlopende toepassingen, inclusief datacentra, productiehallenlaboratoriacleanrooms of werkplaatsen. nora vloerbekledingen voor industriële vloeren voor verschillende toepassingsgebieden, zoals kantorenshowroomstoilettenentreegebieden, receptieruimtes, kantines, kleedkamers, gemeenschappelijke ruimtes  of koffiekamers creëren een ontspannen sfeer en zijn ook geschikt voor mensen met allergieën, op basis van hun lage emissie en uitstekende hygiënische eigenschappen. Met industriële vloerbekledingen van nora in kantoren wordt een ontspannen sfeer gecreëerd, waarmee een betere werkomgeving wordt gestimuleerd. Zelfs in algemene verkeersruimten, op tussenverdiepingen, op verhoogde vloeren of in trappenhuizen biedt nora aantrekkelijke oplossingen voor industriële vloerbekledingen aan met aanvullende accessoires.

Meer veiligheid met nora industriële vloerbekleding

Contacteer ons
Blijf op de hoogte
Vind nora op Linkedin
Naar het nieuws