Divider line

Marktsegment

Designs voor de detailhandel: vloeren voor winkels en warenhuizen

Met fascinerend rubber en zijn uitstekende functionele voordelen legt u de basis voor een emotionele merkbeleving

Producten presenteren en merkomgevingen en -belevingen creëren behoren tot de kernfuncties van de detailhandel. Daarbij is de vloer een belangrijk element van de architectuur en inrichting, omdat de vloer bijdraagt aan een goede sfeer. De vloer biedt ook geweldige mogelijkheden om verkoopgebieden slim in te richten en themawerelden te presenteren. Door gebruik te maken van speciaal ontwikkelde, op specifieke productsecties afgestemde inlegwerken, kunt u klanten helpen zich te oriënteren en hen naar de gewenste producten leiden. Dankzij innovatieve systemen die snelle verwerking mogelijk maken, zoals nora® nTx, is uw winkelinrichting snel en goedkoop aan te passen aan nieuwe concepten.

Daarnaast heeft het hoogwaardige rubber tal van functionele voordelen. Zo wordt er bijvoorbeeld minder geluid geproduceerd wanneer iemand over een rubbervloer van nora® loopt. Rubber is bovendien ergonomisch, omdat het de rug en gewrichten van werknemers en klanten minder belast.

L&T Sport, Osnabrück

Architect: Prof. Moths Architekten, Hamburg ǀ Product: noraplan unita nTx

L&T Sport richt zich op design dat is afgestemd op elke sport en dat een pure, moderne uitstraling heeft. "noraplan® unita past dankzij de monolithische, bescheiden look perfect in ons totaalconcept," zegt binnenhuisarchitect Andrea Taubken, een van de projectmanagers van Prof. Moths Architekten. De kleuren van de vloer zijn speciaal ontwikkeld voor L&T. Het feit dat nora®-vloeren zonder voegen kunnen worden gelegd, is volgens de binnenhuisarchitect een groot voordeel: "Dit zorgt voor een uniform uiterlijk en een rustig oppervlak." Een wisseling van materiaal op de looppaden is bewust vermeden, om zo een soepele overgang tussen alle afdelingen te maken zonder een visuele barrière voor de klant te creëren.

Longchamp, New York City

Longchamp, New York

Architect: Heatherwick Studio, Londen, VK | Product: noraplan uni

'La Maison Unique' heet de flagshipstore van Longchamp in SoHo, New York. Het trappenhuis van 55 ton staal is bekleed met noraplan uni, dat een unieke touch geeft aan de winkel. Het trappenhuis ziet eruit alsof het is gemaakt van enorme oranje linten en is het centrale punt van het gebouw. Ook bijzonder is dat het lijkt te zweven. "Ik heb nog nooit zoiets gezien. Niemand waarschijnlijk," zegt Bob Bond, projectmanager bij Pyramid Floor Covering, Inc., het bedrijf dat de nora-vloeren heeft geïnstalleerd in de winkel van Longchamp. Olivier Cassegrain, CEO van de Longchamp-winkels in de Verenigde Staten, legt uit dat er voor noraplan uni is gekozen vanwege de "kleur en beschikbare lengte". Zelfs het leerachtige uiterlijk van de vloerbedekking past bij de tassen van het merk.

Winkels en warenhuizen: Design

Het zekere voor het onzekere met designs op maat

Producten presenteren en merkomgevingen en -belevingen overbrengen behoren tot de kernfuncties van de detailhandel. Daarbij is de vloer een belangrijk element van de architectuur en inrichting, omdat de vloer bijdraagt aan een goede sfeer. Met meer dan 14 designlijnen en ruim 300 standaardkleuren biedt nora een groot assortiment waaruit u kunt kiezen. Het wordt aangevuld met vele accessoires, waaronder profielen langs muren, plinten, legmaterialen en reinigingsaccessoires, zodat u een ontwerp op maat kunt maken voor uw specifieke winkelproject. Neem contact met ons op als u andere kleurnuances wilt toevoegen. Op verzoek kunnen we uw gewenste kleur ontwikkelen en leveren. 

 
Winkels en warenhuizen: Routes

Een vloerbekleding die uw klanten de weg wijst

Duidelijke scheidingen tussen gebieden of productgroepen en helder aangeduide routes leveren een enorme bijdrage aan een winkelervaring die emotie oproept. Soms wilt u een gedeelte inrichten voor tijdelijke kortingen. Zou het niet geweldig zijn als u hiervoor uw vloer kunt gebruiken? We helpen u graag met onze legservice en met oriëntatiehulpmiddelen en routeaanduidingen die op uw pand zijn afgestemd en die volledig en naadloos worden geïntegreerd in het vloeroppervlak. Wellicht wilt u uw klanten ook welkom heten met uw bedrijfslogo in de vloer. Met onze nauwkeurige ultrasone snijtechnologie is dat allemaal geen probleem. 

 
Winkels en warenhuizen

Minder wachttijd en lagere kosten

Tegenwoordig kan niemand zich meer veroorloven dat de winkel tijdens een renovatie lang dicht is. Dat kan voor de detailhandel een groot probleem zijn. Er zijn vaak maar een paar uur beschikbaar om de vloer te leggen. Daarom hebben we het innovatieve snellegsysteem nora nTx ontwikkeld. Bij dit systeem is de lijm vooraf in de fabriek aangebracht. Zo voorkomt u lange wachttijden en de bijbehorende kosten voor uw winkel. De nTx-vloerbekleding is direct na installatie klaar voor gebruik.

 
Winkels en warenhuizen

Hoge binnenluchtkwaliteit - lage levenscycluskosten

Rubbervloeren bevatten geen p, weekmakers en halogenen. Er zijn verscheidene internationale ecolabels toegekend aan de vloeren, waaronder de Blauwe Engel. Emissiearme nora vloerbekledingen ondersteunen een gezond binnenluchtkwaliteit. En dankzij hun hoge weerstand en het feit dat er geen coating nodig is en de vloer goed te reinigen is, zijn de levenscycluskosten zowel bij de investering als bij het dagelijks gebruik laag.

 
Contacteer ons
Blijf op de hoogte
Vind nora op Linkedin
Naar het nieuws