Marknadssegment

Industrigolv

Industrigolv för områden med extrem användning. Industriområden, till exempel produktionsområden eller tillverkningslinjer kräver ett mycket kompakt och extremt motståndskraftigt golv med hög hållbarhet under de tyngsta belastningarna. Forsknings- och tillverkningsmiljöer kräver specifika tekniska egenskaper: laboratoriegolv måste vara hygieniska och enkla att rengöra och för elektronikproduktion krävs ESD-golv.

Ökad säkerhet med nora golvlösningar för industri och laboratorium

Industrianläggningar har speciella krav. I renrum, läkemedelstillverkning och laboratoriemiljöer är kvalitetskraven mycket strikta. I dessa områden spelar golven en avgörande roll för att uppnå den luftrenhet som krävs. nora tillhandahåller industrigolv som uppfyller dessa höga kriterier kombinerat med en enastående hållbarhet.

Industrigolv i produktionsområden , till exempel montering, verkstad och lagerområden utsätts för extrema påfrestningar. Gaffeltruckar och tung utrustning ställer höga krav på det dynamiska trycket på industrigolvet. nora golvsystem kan enkelt klara dynamiska tryckpå upp till 6 N/mm2. Ämnen som oljor, fetter, kemikalier och bakterier kan komma i kontakt med industrigolv. nora golv för höga belastningar är extremt slitstarka, stabila, kemikaliebeständiga och lätta att rengöra.

Industrigolv för områden inom elektronik-anläggningar måste ofta ha ett skydd mot elektrostatiska urladdningar (ESD – Electrostatic Discharge).

När elektroniska komponenter tillverkas eller installeras måste de skyddas mot dessa urladdningar. Även så låga urladdningar som 100 V, som inte är märkbara för människor, kan skada känsliga komponenter. Denna skada märks ofta av kunden om den färdiga produkten inte fungerar korrekt. Bristande ESD-skydd under tillverkningsprocessen leder snabbt till höga följdkostnader. I rätt system kan industrigolv från nora bidra till hög kvalitet och funktion hos viktiga elektronikprodukter.

nora erbjuder en mängd olika industri- och laboratoriegolv för många olika användningsområden, däribland datacenter, tillverkningshallar, laboratorier, renrum eller arbetsområden. nora golvbeläggningar för olika tillämpningsområden som exempelvis kontor, utställningshallar, vilorum, entréer, receptioner, cafeterior, omklädningsrum, gemensamma utrymmen eller pausrum skapar en avslappnad atmosfär och är även lämpliga för de som är allergiska på grund av låga utsläpp och framstående hygieniska egenskaper. Med nora golv på kontor skapas en avslappnad atmosfär, lägre ljud som främjar en bättre arbetsmiljö. Även i allmänna utrymmen, installationsgolv eller i trapphus erbjuder nora en attraktiv golvbeläggning med kompletterande tillbehör.

Mer säkerhet med nora industrigolv

Kontakta nora
Nyhetsbrev
nora på LinkedIn
Till nyheterna