06. mars 2018 | Produkter

En bästsäljare som är ny och modern

norament grano presenteras med ett finslipat färgspektrum

Weinheim, februari 2018 – För nästan 30 år sedan lanserades gummigolvet norament grano av nora systems på marknaden och har med sitt karaktäristiska granulatmönster sedan dess blivit oumbärligt inom norament-serien. Men även ett klassiskt golv vidareutvecklas och under årens lopp har ett flertal mindre anpassningar utförts på sortimentet. Från och med nu presenteras gummigolvet både med en helt ny och modern färgpalett och dessutom med färganpassade granulat, som nu verkar mer harmoniska och mindre kontrasterande. Totalt kan kunden nu välja mellan 32 olika färger i standardsortimentet, som har en harmonisk balans mellan respektive grundfärg och granulat. En av anledningarna till att norament grano är så populärt är den enastående och varaktiga motståndskraften, som beror på golvets extremt täta och slutna yta. Därför finns norament grano ofta i industrianläggningar över hela världen – men även när det gäller offentliga byggnader, utbildningsinstitutioner samt inom hälsovårdssektorn. Arkitekter, byggherrar och slutkunder har länge uppskattat den utmärkta slitstyrkan hos norament grano.

Upptäck ny norament grano

 

Ett golv för mycket höga krav


”norament grano är särskilt populärt inom användningsområden med hög belastning – oavsett om denna orsakas av personer eller maskiner – och är det mest säljande golvet i vår norament-serie sedan många år tillbaka”, säger produktchef Simon Rau. ”Bakom norament grano finns en komplett produktportfölj som gör det möjligt att med endast en design täcka olika funktions- och användningsområden,” fortsätter Rau. Till exempel finns norament grano med ett klassiskt hamrat utseende exempelvis i elektrostatiskt avledande utförande eller med en kubisk struktur som en extra halkhämmande variant. Det omfattande sortimentet kompletteras av bland annat trappbeläggningar,  sockellister och trappvinklar. En sak är dock säker: På grund av designen så syns inte damm och smuts, vilket gör att golvet alltid ser välvårdat ut, även under tung belastning eller när det utsätts för hög besöksfrekvens.


Fräscha färger kompletterar neutrala färgtoner


På nora systems ses hela tiden vår system över då och då för att anpassas till de aktuella kraven som ställs på marknaden. ”Vi märkte att vissa färger inte längre överensstämmer med nuvarande kundkrav och att det finns potential för att optimera våra granulatmönster”, säger Rau. På grund av detta gick vi igenom och utförde en grundläggande optimering av färgpaletten tillsammans med cirka 40 designers och arkitekter från Europa och Nordamerika. Färgspektrumet sträcker sig nu från svala, lugnande neutrala till kraftiga, livliga toner, som perfekt kan kombineras och skapar en trevlig rumsatmosfär. 
Kundernas vilja har inte ändrat sig över åren. Dom grå nyanserna har alltid varit dom mest populära ända sedan norament 926 grano introducerades., och kommer säkert så att förbli. Produktchefen Rau, antar att dom blåa nyanserna kommer att bli de nya populära färgerna. 

Precis som alla andra nora golvbeläggningar står norament grano för god ergonomi, hålbarget, miljötänkande samt garanterar en hälsosam rumsluft. Den slutna strukturen gör rengöringen enkel och ger därmed en hygieniskt perfekt yta. Avancerade ljudabsorberande egenskaper, optimal komfort när man står eller går samt halksäkerhet är andra fördelar som garanterar en behaglig rumsatmosfär.

Golvets mångfald och den kontinuerliga, konsekventa vidareutvecklingen är vad som gör klassikern från norament-serien så framgångsrik. Produktchef Rau är säker på att ”norament grano är optimalt förberedd för framtiden och kommer att fortsätta vara mycket framgångsrik.”*
 

* Texten kan användas fritt. Publicering av bilder i samband med pressmeddelanden från nora systems GmbH är kostnadsfritt om källan anges. Information om upphovsrätt finns under Bildegenskaper >> Information. Användning i reklamsyfte är inte tillåten. Vi ber om ett provexemplar.


Om nora systems

nora by Interface är det kommersiella gummigolvmärket som tillhör Interface, Inc. Det har tillverkats i Tyskland i mer än 70 år och nora premium gummi bidrar till att stödja verksamheten, effektiviteten, hälsan, säkerheten och välbefinnandet med hållbara golv, som underlättar underhåll, reducerar brus och ger extra komfort.

Interface, Inc. är ett globalt golvföretag som har specialiserat sig på koldioxidneutrala golvplattor och elastiska golvbeläggningar, däribland lyxiga vinylplattor (LVT) och nora® gummigolv. Vi hjälper våra kunder att skapa inomhusmiljöer med hög prestanda som bidrar till hållbarhet, produktivitet och kreativitet så väl som planetens välmående. Vår mission, Climate Take Back™, bjuder in dig att att vara med oss i vårt arbete för att återställa vår planet och skapa ett klimat som passar för allt levande.

Ta reda på mer om Interface på interface.com och blog.interface.com, vårt varumärke nora på nora.com.

Följ oss på Twitter, YouTube, Facebook, Pinterest, LinkedIn, Instagram.

Kontakta nora
Nyhetsbrev
nora på LinkedIn
Till nyheterna