Skiljelinje

Marknadssegment

Butiksdesign: Golv för butiker och varuhus

Med hjälp av det fascinerande gummit och dess utmärkta funktionella fördelar kan du lägga grunden för en känslomässig varumärkesupplevelse

Att välja produkter och skapa varumärkescentrerade och upplevelsebetonade miljöer är en av kärnfunktionerna i detaljhandeln. Golvet blir då ett viktigt arkitektoniskt och designmässigt inslag i skapandet av en känslomässig upplevelse. Genom golvet får du möjlighet att markera områden och skapa olika teman och upplevelser på ett smart sätt. Specialdesignade eller objektsspecifika inlägg möjliggör orienteringshjälp och vägledning. Med innovativa och snabbinstallerade system som nora®nTx kan din butiksdesign snabbt och billigt anpassas till nya koncept.

De många funktionella fördelarna med det fascinerande materialet gummi lönar sig också. Vare sig det gäller det minskade bullret när man går på nora® gummigolv eller den ergonomiska komforten, som avlastar både anställdas och kunders ryggar och leder.

Longchamp, New York City

Longchamp, New York

Arkitekt: Heatherwick studio, London, Storbritannien | Produkt: noraplan uni

"La Maison unique" är namnet på Longchamps flaggskeppsbutik i SoHo i New York. En 55-ton tung ståltrappa med noraplan uni skänker en unik känsla till verksamheten. Trappan är byggnadens blickfång och liknar stora orangefärgade band. Dessutom ser den ut att flyta. "Jag har aldrig sett något liknande och är säker på att ingen annan har gjort det heller," säger Bob Bond, projektledare på Pyramid Floor Covering, Inc., företaget som installerade golvet från nora i Longchamp-butiken. Olivier Cassegrain, VD för Longchamps butiker i USA säger att noraplan uni valdes på grund av dess "färg och tillgängliga längd". Dessutom leder golvbeläggningens läderliknande utseende och känsla snyggt tankarna till varumärkets väskor.

Swarovskis kristallbutik i Innsbruck

Swarovskis kristallbutik i Innsbruck

Arkitekt: Schlögl & Süß Architekten, Innsbruck ǀ Produkt: noraplan uni

Swarovski Crystal Worlds butik i Innsbruck har i många år varit en gnistrande attraktion nära Gyllene taket i gamla stan i Innsbruck. Inuti byggnaden varvas en ljus och modern shoppingmiljö med månghundraåriga byggdetaljer, delvis med anor från den gotiska perioden, vilket kombinerar historia med avantgarde och kopplar hela Swarovskis värld av produkter till samtida design och modern konst. Spegelväggen, kristalltrappan och den berömda ljuskronan Cascade är bara några av de iögonfallande detaljerna. Det ljusgrå noraplan uni-golvet smälter diskret in i arkitekturen och förstärker helhetsintrycket. Butiken är en tidlös plats där skönheten firas på alla sätt.

Run2-butiker, Tyskland

Butiksdesign för sportbutiker med golv från nora

Arkitekt: BG2 Architekten, Düsseldorf ǀ Produkt: noraplan uni

Sedan 1984 har Runners Point haft full fokus på löpning: frisk luft, göra något bra för kroppen och frigöra sinnet – det är det allt handlar om. Löpning i naturen återspeglas i golvdesignen i konceptbutikerna Run2Running. Gummigolvet i ljusgrå noraplan uni påminner om en asfalterad joggingstig utomhus. Intarsia-lösningar skapar visuella accenter: pallar på grönfärgade öar – likt en äng – inbjuder till att prova skor eller bara kika runt. Alla som vill prova sina löparskor innan de köper dem kan ta en runda på ett av löpbanden. Dessa står på mörkgrå gummigolv som dessutom ger butiken struktur och gränser.

DB Lounge i Nürnberg

Arkitekt: CRI Cronauer + Romani Innenarchitekten GmbH, Bensheim ǀ Produkt: norament serra

Vänta och må bra: för att göra passagerarnas tid på stationen bekvämare har Deutsche Bahn utvecklat sitt koncept för en DB Lounge tillsammans med kunder och anställda. Pilotprojektet öppnades på Nürnbergs station. DB Loungen där är indelad i tre områden: kommunikation, tystnad och arbete. Dämpade färger och naturmaterial dominerar designen: Det ljusgrå gummigolvet norament serra lägger grunden för det moderna designkonceptet med sin subtila och puristiska look, samtidigt som det harmonierar perfekt med trämöblerna och de andra inredningsdetaljerna.

Butiker och handel – Design

På säkra sidan med skräddarsydda utföranden

Att arrangera produkter och skapa varumärkescentrerade och upplevelsebetonade miljöer är en av kärnfunktionerna i detaljhandeln. Golvet blir då ett viktigt arkitektoniskt och designmässigt inslag i skapandet av en känslomässig upplevelse. Med över 14 designriktningar och mer än 300 standardfärger erbjuder nora ett brett utbud av produkter att välja mellan. Detta kompletteras med ett stort urval av tillbehör såsom anslutningsprofiler för vägg, sockellister, installationsmaterial och rengöringstillbehör, vilket gör det möjligt för dig att skräddarsy ditt specifika butiksprojekt. Om du skulle vilja lägga till en färgnyans, vänligen kontakta oss. Vi utvecklar och levererar din speciella färg på begäran. 

 
Butiker och varuhus – Vägledning

En golvbeläggning som visar dina kunder vägen

Tydligt indelade områden och väl synlig vägledning bidrar till en känslomässig shoppingupplevelse. Ibland behövs också tillfälliga områden med specialerbjudanden. Vore det inte bra om golvet kunde ta över de här funktionerna? Vi hjälper dig gärna medinlägg och färdigställer orienteringshjälpmedel och vägledningssystem som är skräddarsydda för byggnaden och som integreras fullständigt och skarvfritt i golvytan. Vill du kanske även kunna välkomna dina kunder med din företagslogo i golvet? Allt detta kan göras med vår ultraljudsbaserade kapningsteknik. 

 
Butiker och varuhus

Spara in på väntetider och kostnader

Nu för tiden har ingen råd att hålla stängt vid renovering eller modernisering. Detta är särskilt relevant när det gäller detaljhandeln. Golvläggningen får oftast bara ta några timmar. Därför har vi utvecklat det innovativa snabbinstallationssystemet nora nTx, där limmet appliceras redan på fabriken. Bespara dig långa väntetider och kostnader. Golvet ntx är klart för användning direkt efter installationen.

 
Butiker och varuhus

Excellent luftkvalitet inomhus – låga livscykelkostnader

Våra gummigolv är fria från PVC, ftalatmjukgörare och halogener. Våra standrad golv har belönats med många internationella miljömärkningar, inklusive den tyska Blå ängeln, M1 och bidrar till ett hälsosamt inomhusklimat. Tack vare den höga motståndskraftenavsaknaden av toppbeläggning och de utmärkta rengöringsegenskaperna blir underhållskostnaden dvs. livscykelkostnaden låg.

 
Kontakta nora
Nyhetsbrev
nora på LinkedIn
Till nyheterna