norament 975 LL: Extended range of colours and designs

Removable rubber floor covering, which can be quickly installed using an appropriate tackifier.

Read more

noraplan uni med ny färgpalett

Rene farge, ikke noe mer

Les mer

noraplan convia

Nytt produkt med klassiske toner med granulatdesign til rimelige priser 

Se mer
norament 926 pado rubber floor covering inspired by terrazzo key visual

Nye norament 926 pado

En kunstnerisk blanding for engasjerende rom

Les mer

Bærekraftige og moderne gulv som tåler å bli sett.

Velkommen til nora og den skandinaviske delen av vår hjemmeside. Siden 1950 har nora® gulvbelegg oppfylt de unike kravene som stilles i forskjellige prosjekt over hele verden. Våre gulvsystem er både ergonomiske, lydabsorberende, enkle å vedlikeholde, sklisikre (opp til R11) og passer dermed perfekt for de utfordringer du daglig møter i ulike miljøer. Siden nora® gummigulv er så slitesterke så kan du være sikker på at de holder seg fine i flere tiår fremover. Våre gulv takket være lave utslipp bidrar de til et sunt inneklima. Med nora gulv skaper du et innemiljø som er komfortabelt, sikkert og stille og som oppfyller de krav som stilles til moderne og miljøvennlige gulv.

To produktlinjer – utallige muligheter

norament er klassikeren blant våre gulv og noraplan tilbyr nesten ubegrensede muligheter når det gjelder romdesign. Våre skreddersydde trappeløsninger, vårt nTx system med fabrikkmontert lim, samt en rekke ulike tilbehør for begge produkttypene kompletterer sortimentet. Dessuten tilbyr vi muligheten til å integrere designelementer som logoer, mønstre og farger. Dette kan skape en helt individuell romutforming når man ønsker det. norament og noraplan gulv gir en perfekt kombinasjon av design, funksjon, kvalitet og miljøtenkning.

 
 
Hvem er nora?

nora systems er global markedsleder av gulvbelegg i gummi. nora systems er en produsent av gulvbelegg med administrasjon og produksjon i Tyskland. Historien begynner i 1938 med første produksjon av gummiskosåler ved vår fabrikk i Weinheim. Suksesshistorien med gummigulvbelegg begynte i 1950.

Frem til 2007 var nora en del av Freudenberg Gruppen i Weinheim, kjent under navnet Freudenberg Buildingsystems som i flere tiår har produsert og utviklet gummigulv og skokomponenter. I 2007 solgte Freudenberg Gruppen bedriften til et tysk konsortium. nora systems har i dag mer enn 1.100 ansatte i forskjellige land i hele verden. nora systems opererer i mer enn 80 land over hele verden. I 2018 ble nora systems kjøpt av Interface Inc., Atlanta (USA). Interface er Verdens største produsent av modulære tepper til offentlige miljøer.

Vårt verdigrunnlag

Kundeorientering

nora står konsekvent for premiumkvalitet. Vårt mål er å oppfylle våre kunders ønsker på best mulig måte. Dette innebærer å forstå kundens behov for å kunne skape en best mulig individuell løsning. Det oppnås ved at vi aktivt deltar i våre kunders planleggings- og realiseringsprosesser, samt gir råd om vedlikehold for oppnåelse av ektraordinær holdbarhet over flere tiår. 

Samarbeid

Som team vet vi at lydhørhet, ansvarsfølelse og tillit er avgjørende faktorer for et vellykket samarbeid. Å arbeide med gjensidig respekt er vesentlig så vel internt i vår organisasjon som eksternt med våre kunder og partnere. 

Integritet

Våre produkter er ikke bare noe vi produserer og selger – de er vårt liv. Kvalitet, innovasjonskraft, bærekraft og høy bruksverdi for kundene er noen av motivene bak dette. Vi verdsetter ærlighet og konstruktivitet og gjør det realiserbart. For oss er lojalitet det aller viktigste utgangspunktet i samarbeidet med våre forretningspartnere. 

Åpenhet

Videreutvikling er en forutsetning for å skape vår fortsatte fremgang. Vår innovasjonsånd er ikke begrenset til bare produktutvikling. Å være innovative innebærer for oss at vi hele tiden henter inn nye kunnskaper på alle områder – fra markedene, fra våre kunder og ikke minst fra hverandre. 

Ansvar

Vi har våre røtter i Tyskland, men vi tenker og handler internasjonalt. Det gjelder uansett om det handler om økonomiske, økologiske eller sosiale aspekter. I våre handlinger styrer vi mot en helhetstenkning med fokus på en bærekraftig fremtid. For oss er ansvar ikke bare et ord, det er vår ledestjerne.

***

Råmaterialer

Grunnlaget for nora gummigulv er høyverdige industri- og naturgummikvaliteter. I tillegg kommer mineralske fyllmaterialer som utvinnes fra naturen, samt miljøtilpassede fargepigmenter.

Nøye utvalgt

Et vesentlig krav er at nora gulvbelegg består av høykvalitets industri- og naturgummi. Nora gummigulv inneholder ikke ftalatmyknere. Dessuten stiller vi omfattende økologiske krav til kvaliteten på den gummien som anvendes – krav som bare kan oppfylles av få leverandører. Vi bruker utelukkende de beste gummikvalitetene.

Gummigulv og generell informasjon

Miljøetikett og partnerskap

Vi tar vårt ansvar for miljøet og samfunnet på stort alvor. Ulike uavhengige institusjoner har bekreftet dette i form av ulike sertifikater og utmerkelser – ikke bare i Tyskland, men også utenfor landets grenser. Her ser dere en oversikt over de viktigste utmerkelsene:
 • Byggvarubedömningen
 • Sunda Hus
 • Blå engel
 • BRE-klassifisering
 • M1
 • Indoor Air Comfort Gold
 • U.S. Green Building Council
 • Greenguard
 • CA 01350
 • DIN ISO 14001
 • EPD
 • DGNB
 • Sentinel-Haus Institut

Enestående kvalitet

noras produkter er internasjonalt sertifiserte og kontrolleres regelmessig av uavhengige institutter. På områdene miljø og bærekraft regnes nora systems som en av de den ledende bedriftene i sin bransje og er blant initiativtakerne til den tyske foreningen for bærekraftig bygging (DGNB). Dessuten var nora systems den første produsenten av elastiske gulvbelegg som tilbød produsentrelatert miljøproduktdeklarasjon, såkalt EPD (Environmental Product Declaration). Her finner du en oversikt over de viktigste utmerkelsene og samarbeidene:

Produksjonsprosess

nora gummigulv produseres i et moderne produksjonsanlegg. I produksjonsprosessen prøver vi stadig å minske ressursene vi bruker så langt det er mulig. Vi bruker kjølevannsirkulasjon for å spare ferskvann. Den elektriske energien og prosessdampen anvendes miljøvennlig i et kraftverk.

Made in Germany
nora gulvbelegg er blitt produsert i Tyskland siden 1950. Produksjonsprosessen som kommer til anvendelse, oppfyller de strenge kravene som finnes og tilhører den høyeste standarden i verden. Bedriften er dessuten sertifisert ifølge internasjonale standarder som ISO 9001 (kvalitetsstyring) og ISO 14001 (miljøstyringssystem).

Bearbeiding

Vi legger særlig stor vekt på helseegenskaper for våre gulvbelegg. For høy kvalitet på inneluften er det nødvendig at alle byggeprodukter som benyttes har minimale utslipp. Vi anbefaler at det til nora gulv bare brukes lavtemitterende materialer for lim, sparkel og grunning.  

Optimale egenskaper

nora gulvbelegg trenger ikke fuges, så lenge det ikke er beskrevet i forskjellige applikasjonsområder. Formstabiliteten gjør at fuging generelt ikke behøves, med unntak av noen få funksjonsbetingede unntakstilfeller. Dette er en stor fordel ved leggingen. nora trappebelegg, trappekanter og sokkellister kan monteres med SIFLOOR Goman spesiallim på rull. Dette høykvalifiserte tørrlimet er luktfritt og miljøtilpasset og inneholder verken løsemidler, lett flyktige organiske stoffer, formaldehyd, klor eller annet.

Bruk

Lang levetid betyr i tillegg til lang brukstid at man også sparer ressurser. Ser man på hele livssyklusen for et nora produkt, er det klart at du i tillegg til å finne fordeler med økologi, også vil finne økonomien optimal. nora gulvbelegg er ytterst slitesterke. Deres ekstremt lange levetid ligger langt over gjennomsnittet for elastiske gulvbelegg. Den tette overflaten på nora gummigulv muliggjør en enkel og kostnadsbesparende rengjøring. 

Godt inneklima

Kvaliteten på inneluften har spilt en stadig viktigere rolle de seneste årene. nora gummigulv har i mange år vært testet regelmessig av nøytrale institutter med hensyn til utslipp. På grunn av sammensetningen i nora gulvbelegg oppstår det ingen lite utslipp av stoffer i helsefarlige konsentrasjoner.

Standard nora gummigulv er testet og godkjent av ”Blaue Engel”, et tysk miljømerke som bare tildeles gulvbelegg med lave utslipp, av GREENGUARD Environmental Institute (GEI) i USA, Institut Fresenius Chemische und Biologische Laboratorien AG, Taunusstein/Tyskland og andre institutter.

Bærekraft

Gjenvinning, avfallshåndtering og emballasje

En målsetting i vår prosess er å belaste mennesket og miljøet så lite som mulig. Slik gjenbrukes f.eks. produksjonsrester. Emballasjemateriale velges ut fra miljøsynspunkter og gamle gulvbelegg gjenvinnes.

Gjenvinning av produksjonsrester

Det er lenge siden vi begynte å gjenvinne produksjonsrester som materialspill og slipespon fra produksjonen av våre gummigulv. De granuleres og inngår som en del av råmaterialet i ulike nora-produkter, enten som gjenvinnbart materiale eller som formgivende effektgranulat.

Gjenbruk

Overskuddsmateriale fra nyinstallerte gulv og uttjente nora gulvbelegg, som ikke har større mengder sparkelmasse eller undergulvsrester, tas tilbake av nora systems som leverer inn restene til gjenvinning.

Miljøtilpasset emballasje

Platene leveres enten løse eller i kartong på paller av tre som tas tilbake og gjenbrukes av nora systems innenfor rammen av et europeisk gjenvinningsprogram. Kartongene produseres av returpapir og er 100 % gjenvinnbare. Rullvaren rulles på pappkjerner som produseres av returpapp. Pappkjernene tas også tilbake og gjenbrukes. Ytteremballasjen for rullene består også av gjenvinnbart papir. Rullene pakkes stående på trepaller i miljøtilpasset og gjenvinnbar polyetylenfolie som lukkes med sveising.

Markedssegment

Våre produkter

Med over 300 varianter av farge og design tilbyr vi et enormt spekter med våre systemer norament og noraplan. Dette gir stor inspirasjon til kreativ design i moderne arkitektur.

norament® plater

Dette klassiske gummigulvet er en overbevisende kombinasjon av holdbar kvalitet og enestående funksjonalitet. Produksjonen skjer ved at platene presses under høyt trykk slik at de får en svært tett overflate. Dette gjør dem ekstremt resistente mot slitasje og gir unike muligheter til rask og enkel rengjøring.

noraplan® på rull/plater

noraplan gummigulv finnes i ruller med mange ulike mønstre og farger og gir praktisk talt ubegrensede designmuligheter. Hvis det ikke er nok med standardsortimentet, er det bare å bestille den fargen man synes passer.

noracare™ på rull

 

Trappebelegg

Individuelle krav til trapper oppfylles best av vårt omfattende program, fra de skreddersydde norament trappebeleggene med integrerte forhåndsformede trappeneser, plantrinn og stusstrinn, til individuelle kombinasjoner av trappevinkler, trappeneser og integrerte signal- eller sikkerhetsremser. Vårt systemutvalg avrundes med fargematchende sokkellistløsninger, fugemasse, fugetråd og installasjonsmateriale.

Spesialgulv

Vi har utviklet våre spesialgulv for områder som omfattes av spesielle tekniske standarder og krav. Disse inkluderer f.eks. akustikkgulv med trinnlydsforbedringsnivå på 20 dB, elektrostatisk avledende eller ledende egenskaper, eller høyspesialiserte løsninger for ishaller, golfanlegg og mye mer. Bli kjent med utvalget av design og varianter på følgende sider.

nora® nTx

nora® nTx – Sikkert. Raskt. Universelt. Det revolusjonerende systemet for rask legging. Så enkelt og samtidig så genialt – det selvheftende gummigulvet nora nTx får sin hefteevne allerede i fabrikken. Med nora nTx reduseres installasjonstiden med opptil 50 % og man kan til og med utføre renovering under pågående drift. Risikoer med gulvleggingen som f.eks. bæredannelse, trykkmerker eller stygge skjøter er en saga blott. Det selvheftende gulvet nora nTx legges rent og sikkert med noen få momenter og kan brukes umiddelbart. Også på eksisterende gulvbelegg, f.eks. på de vanlige underlagene av betong eller sement ved nybygging, samt ved forhøyede fuktighetsnivåer.

Transportløsninger

nora tilbyr et bredt utvalg av ulike profesjonelle gulvbeleggløsninger i transportbransjen, f.eks. for busser, jernbane eller marine installasjoner.

Gulvtilbehør

Tilbehørssortiment tilpasset for nora gulvbelegg for overbevisende løsninger i både visuelle og funksjonelle miljøer. Materialet er slag- og støtsikkert, inneholder ingen ftalatmyknere og beholder sin funksjonelle pålitelighet i lang tid.

Innlegg

nora gummigulvbelegg gir deg mulighet til å skape ekstraordinære designverdener – med innlegg basert på våre maler eller du kan komponere som du vil. Det brede spekteret av trendy farger og mønstre av nora gummigulv muliggjør ulike bruksområder. Gulvbelegg er et viktig element for moderne design. De gir rom for personlighet og fyller det med liv. Derfor er valget av gulv svært viktig for de personene som anvender det, både når det gjelder funksjonalitet og estetikk. Uansett om gulvene gir veiledning for eldre, stimulerer barnas fantasi eller utvikler og strukturerer områder, så gir nora deg ubegrensede muligheter.

Nyheter og eventer

nora nTx hurtigleggesystemet

nora nTx - Sikkert. Raskt. Universell.

Det revolusjonære hurtigleggesystemet.

Så enkelt, men likevel så genialt - det selvklebende gummigulvbelegget nora® nTx har sin limestyrke direkte fra fabrikken.

Med nora® nTx reduserer du leggetiden med opptil 50 %, og du kan utføre renoveringen uten å stoppe den normale virksomheten. Risiko ved å legge gulvbelegg, som for eksempel bobler, groper eller synlige skjøter, hører fortiden til.

På bare noen få trinn er det selvklebende gulvbelegget nora® nTx lagt ordentlig og sikkert, og kan tas i bruk med en gang. Dette er mulig både på andre bestående gulvbelegg og i nybygg med betong- eller sementunderlag, også hvor det er høy restfuktighet.

Lær mer om nora nTx
Høydepunkter og trykk |  Vis alt

Still indestructible after all these years 

29. februar 2024
Tyskland | Prosjekt Referanser

The BG Klinikum Unfallkrankenhaus Berlin, a casualty hospital, has been using nora rubber flooring since 1997. The floor coverings are still delivering top-class performance.

 
Prosjekt Referanser |  Vis alt

Hogeschool Rotterdam Business School 

Nederland (Rotterdam)

Future-oriented education in a sustainable building: The new educational building of the Hogeschool Rotterdam Business School meets the requirements of the BREEAM-NL Excellent certificate and offers visiors a spectacular sight...

 
Prosjekt Referanser |  Vis alt

Médiathèque Julien Gracq 

Frankrike (Pont-l'Abbé, Finistère)

The Médiathèque Julien Gracq in the Breton town of Pont-l’Abbé is open to everyone, a space where people can discover literature, relax and feel at home. The architects responsible, Studio Riopel, managed to realize this by creating an inviting interior. Floor coverings and carpeting by Interface played a key role in achieving this, a combination of light grey noraplan uni rubber floor coverings and Interface Human Nature carpet in green.

 

Installasjon og vedlikehold

Sørg for at gulvbelegget ditt ser ut og fungerer akkurat som det skal i flere tiår fremover. Korrekt installasjon og vedlikehold er avgjørende for at gulvet skal opprettholde sin naturlige skjønnhet og levetid. Installasjonsguider og vedlikeholdsanbefalinger hjelper deg med å komme i gang, mens våre videofilmer forklarer det grunnleggende. Vi tilbyr også detaljerte, praktiske treningsseminarer for å gi deg de nyeste teknikkene og ferdighetene som behøves for installasjon. Uansett om du er en profesjonell installatør, et renholdsfirma, en sluttbruker eller en byggeier, har nora ressurser til å støtte deg under hele installasjons- og vedlikeholdsprosessen.

Rengjøring av nora gulv

For rengjøring av de homogene gummigulvene behøves det praktisk talt kun vann og f.eks. nora pads for arealer uten speiselle krav. Sterke, aggressive rengjøringsmidler hører fortiden til. Vi tilbyr en perfekt symbiose av rengjøringsteknologi og økonomi som bidrar langsiktig til at dine gulvbelegg beholder sin verdi og sine egenskaper.

Lette skader – gulvet blir som nytt igjen

Det kan alltid skje at det gulv får riper eller blir kraftig forurenset på grunn av feil behandling eller vandalisme. Ved reparasjonen bør du treffe en rekke ulike tiltak. Kontakt oss så hjelper vi deg med dine problemer.

Mer om rengjøring av nora gulv

 

nora pads

nora pads er gulvrengjøringsrondeller som kan brukes til ulike formål, f.eks. vanlig renhold, grovrengjøring eller polering. De kan brukes sammen med de fleste vanlige maskintyper og finnes i flere ulike størrelser. nora pads er utviklet utelukkende for nora gulvbelegg av gummi.

Vedlikeholdet har aldri vært enklere

Det hele er så enkelt at du ikke trenger å endre rutiner. nora pads kan brukes med de rengjøringsmaskinene du allerede har, noe som forenkler håndteringen og den daglige og regelmessige rengjøringen.

Du bestemmer selv glansnivået

Ofte ønsker gulvets eier eller brukere et høyere glansnivå. Nå slipper du overflatebelegg, pussemidler og gulvvoks. Med nora pads kan du bestemme glansnivået individuelt.

 

Nedlastinger

Kataloger

Produktbrosjyrer

norament
noraplan
noracare
Spesialgulv
Hurtigleggesystemet
Løsninger for trapper
Tools and installation materials

Markedssegment og referansebrosjyrer

Markedssegmentbrosjyrer
Referanserbrosjyrer

Miljøbrosjyrer

EPD-er

Sertifikater

Blue Angel
Cradle to Cradle
Global Green Tag
Indoor Air Comfort
M1 Emission classification
The Austrian Ecolabel
ecobau
Greenguard Gold

Tekniske data

Oppsummeringstabeller
norament
noraplan
noracare
Spesialgulv

Installationsanbefalinger

General
norament
noraplan
noracare
Spesialgulv
Quick installation systems
Trappebelegg
Fugning
Annen

Rengjøringsanbefaling

NCS-koder

Building Information Modeling (BIM)

Bedriftssertifikater

Ytelseserklæring (DOP)

norament
noraplan
noracare
Spesialgulv
Hurtigleggesystemer

Produktgarantier

nora gulvbelegg: prisene og partnerskapene

Kontakt oss

Huvudkontor Skandinavien

Huvudkontor Skandinavien 
Sverige

nora by Interface
Rosenlundsgatan 40
118 53 Stockholm

+46 8 7052770
 info-se@nora.com

 

Norge

nora by Interface

+47 231 201 70
info-no@nora.com


 

 

Danmark

nora systems

+45 337 970 55
info-dk@nora.com

 
Finn nærmeste selger i ditt område

MH Agenturer/ Morten Hansen
M: 909 31 477
morten@mhagenturer.no
Agder, Innlandet, Oslo,
Vestfold og Telemark,
Vestland og Viken

GH Agenturer AS/Geir Hansen
M: 970 900 70
sgsgeir@gmail.com
Nord-Norge

Nordby Gulv
Mellomila 91C
7018 Trondheim
T: 73 96 00 60
nordby@nordby.no
www.nordby.no
Trøndelag og Møre og Romsdal

Erik W. Andersen
Godesetdalen 10
4034 Stavanger
T: 51 81 42 00
info@ewa.no
www.ewa.no
Rogaland

 
 

Dette kan interessere deg

Kontakt til nora
bli informert
til nyhetene
nora på LinkedIn