18. juli 2018 | Duitsland | Gezond leven

Cradle to Cradle certificering voor rubber vloerbedekking

nora systems ontvangt zilveren certificering voor de collectie norament vloerbedekking

Weinheim, juni 2018 – Biologisch afbreekbare kleding, apparaten en materialen waarvan de afzonderlijke onderdelen kunnen worden gebruikt voor nieuwe producten zodra ze het einde van hun levensduur hebben bereikt. Cradle to Cradle zet zich in voor het ontwikkelen en bevorderen van een potentieel oneindige circulaire economie. nora systems is wereldwijd marktleider van rubber vloerbedekking en draagt met haar producten bij aan duurzame eco-efficiëntie in de industrie voor vloerbedekking. Voor deze duurzame inspanningen ontving het hele norament-productassortiment het zilveren Cradle to Cradle-certificaat van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

De weg naar de zilveren certificering

De essentie van het concept is om van begin af aan in complete productcycli te denken om te voorkomen dat afval in de traditionele zin ontstaat. Alle gebruikte materialen voor het product moeten daarom na gebruik biologisch afbreekbaar of herbruikbaar zijn. Voor de certificering worden verschillende categorieën onderzocht en geëvalueerd: de materiële gezondheid van de gebruikte onderdelen, de herbruikbaarheid van het product, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, verantwoordelijk waterbeheer en de naleving van sociale normen. De scores die producten kunnen krijgen zijn Basis, Brons, Zilver, Goud en Platinum. De laagste score die binnen een categorie wordt behaald, bepaalt de algemene classificatie van het product. "We hebben in alle categorieën de score zilver behaald. En omdat er nauwelijks technische consumentenproducten zijn die voor alle criteria een 100 procent score behalen, is zilver - met name in de technische sector – een zeer goed resultaat", aldus Dietmar Mävers, business development manager bij nora systems. "Bovendien zijn we onze processen en producten de afgelopen jaren voortdurend blijven ontwikkelen om onze bijdrage te leveren aan duurzame waardecreatie. De aanhoudende hoge mate van betrokkenheid op alle gebieden heeft nu zijn vruchten afgeworpen", voegt Dietmar hieraan toe.

norament 926 arago

noraplan-productassortiment volgt binnenkort

Het volledige productassortiment werd gecertificeerd, waaronder norament 926 (nop design), norament arago, norament grano en norament satura. "We zijn trots op deze onderscheiding en zijn blij dat we onze klanten een onafhankelijke verificatie van de duurzaamheid van onze producten kunnen bieden. Aan de certificering van andere producten wordt gewerkt. Maar we willen onze processen ook voortdurend blijven ontwikkelen. Daarom halen we sinds het begin van het jaar al onze elektriciteitsbehoeften uit hernieuwbare energie", aldus Mävers. Het Cradle to Cradle-certificaat is niet alleen voor de producten zelf, maar heeft ook een positief effect op de scores voor de DGNB, LEED en BREEAM-certificeringen. Als gevolg hiervan draagt nora systems aanzienlijk bij aan meer Cradle to Cradle geïnspireerde en dus duurzame gebouwen die voornamelijk materialen gebruiken die in biologische of technische productiecycli kunnen circuleren en dus een positief effect hebben op mens en milieu.*

norament 926 / norament 825 rubber vloerbedekking met klassieke ronde nop

norament 926 grano

norament 926 satura

* De tekst kan vrij worden gebruikt. Publicatie van afbeeldingen gerelateerd aan persberichten van nora systems GmbH is gratis indien de bron wordt genoemd. De copyrightinformatie voor de foto's is te vinden onder Afbeelding Eigenschappen > > Details. Het gebruik voor reclamedoeleinden is niet toegestaan. Wij vragen om een bewijsexemplaar.


Over nora systems

nora by Interface is het commerciële merk voor rubber vloeren van Interface Inc. nora premium rubber wordt al meer dan 70 jaar in Duitsland geproduceerd en helpt de bedrijfsvoering, gezondheid, veiligheid en welzijn te ondersteunen met duurzame vloeren die het onderhoud vergemakkelijken, het geluid verminderen en zorgen voor extra comfort op de grond.

Interface Inc. is een internationale vloerenfabrikant, gespecialiseerd in CO2-neutrale tapijttegels en veerkrachtige vloeren, waaronder luxe vinyltegels (LVT) en nora® rubber vloeren. Wij helpen onze klanten bij het creëren van hoog presterende interne ruimtes die zowel het welzijn, de productiviteit als de creativiteit ondersteunen, maar ook de duurzaamheid van de aarde. Onze missie, Climate Take Back™ nodigt u uit om met ons samen te werken op een manier die een herstellende bijdrage levert aan de planeet en een klimaat creëert dat geschikt is om in te leven.

Lees meer over Interface op interface.com en blog.interface.com, ons merk nora op nora.com.

Volg ons op Twitter,  YouTube, Facebook, Pinterest,  LinkedIn, Instagram.

Contacteer ons
Blijf op de hoogte
Vind nora op Linkedin
Naar het nieuws